Служба зайнятості сприяє у пошуку роботи всім, хто звертається до центрів зайнятості або філій Львівського обласного центру зайнятості (ЛОЦЗ) за допомогою, враховуючи трудовий досвід особи, її освіту та побажання. 

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної служби зайнятості.

Із часу повномасштабного вторгнення в Україну російського війська базові центри зайнятості області та філії ЛОЦЗ працевлаштували 781 особу (у період з 24 лютого до 31 березня), у тому числі 32 особи, котрі прибули на Львівщину з областей ведення бойових дій (без офіційного статусу вимушено переміщених осіб). Загалом у січні-лютому цього року роботою забезпечено 5 вимушено переміщених осіб. 

«Ці цифри свідчать про те, що мешканці області швидше погоджуються на пропозиції роботи, аніж переселенці, котрі ще остаточно не визначилися з місцем проживання в надії повернутися додому. Для доступу до вакансій усіх, хто хоче працювати, щодня на Facebook-сторінці Львівської обласної служби зайнятості публікується перелік актуальних вільних робочих місць і вакантних посад у межах області. Також служба зайнятості запустила телеграм-канал «Робота зараз: Державна служба зайнятості», де шукачі роботи можуть ознайомитися з різними пропозиціями роботи в межах країни, а працедавці через чат-бот оприлюднити свіжі вакансії», - зазначили у пресслужбі.

До слова, компенсаційним механізмом, що передбачає відшкодування фірмам і компаніям 6500 грн за кожну прийняту на роботу вимушено переміщену особу, наразі на Львівщині ще не скористалося жодне підприємство. Водночас роботодавці самостійно формують вимоги до претендентів на вільні робочі місця та вакансії, беручи до уваги професію чи посаду, яка використовується для забезпечення їх діяльності та самостійно приймають рішення стосовно згоди чи відмови у прийнятті на роботу. 

«Принагідно інформуємо, що оскаржити відмову у працевлаштуванні до конкретного роботодавця чи констатувати факти проявів дискримінації у сфері зайнятості населення можна шляхом звернення до Головного управління Держпраці у Львівській області за телефоном: 0966546109 або на e-mail: sector.zvernen@gmail.com», - додали у Службі зайнятості.