Галицький районний суд Львова виніс вирок підприємцю, який причетний до схеми незаконного переправлення ухилянтів за кордон. Суд призначив йому 340 тис. грн штрафу, а 214 тис. грн застави перерахують на користь ЗСУ. Про це повідомляє zaxid.net з посиланням на дані судового реєстру.

Зазначається, що наприкінці вересня 2024 року уродженець села Козьова на Стрийщині разом із спільниками організували схему незаконного перетину кордону для військовозобов’язаних чоловіків.

За даними правоохоронців, учасники схеми купили бус Volkswagen LT 35, підшукали людину, на яку відкрили ФОП для здійснення міжнародних перевезень, та отримали відповідні дозволи. Надалі щонайменше один військовозобов’язаний чоловік успішно виїхав за кордон як водій цього ФОПа – його дані вносили у систему «Шлях».

Надалі учасники схеми підшукали ще одну людину, на яку відкрили ФОП та зареєстрували мікроавтобус Citroën Jumper. Використовуючи цей ФОП, ще троє людей успішно виїхали з країни як водії, також відомо, що четвертий чоловік отримав усі необхідні документи для виїзду за кордон і за послуги організаторів заплатив 5000 доларів.

Після цього організатора схеми затримали. У суді він визнав свою провину та заявив, що переправляв ухилянтів за кордон заради грошей, адже у нього були складні сімейні обставини та потреба лікувати дитину.

Суддя визнав фігуранта винним у кримінальному правопорушенні, призначивши 340 тис. грн. штрафу, а заставу (214 тис. грн.) перерахують на користь ЗСУ.