«Донори теж герої. За тобою – три життя»: така акція зі збору крові триває у Другому медичному об’єднанні Львова. Сьогодні, 2 листопада, медичні працівники здають кров для пацієнтів, бо потреба у донорській крові для відділення гематології та інтенсивної терапії, а також для пацієнтів терапевтичного і хірургічного профілів, дуже велика.

«Цю акцію ми започаткували 2 роки тому, з метою забезпечення компонентами крові пацієнтів, які цього потребують. У Другому медичному об’єднанні Львова є єдине в області відділення онкогематології. Тут є велика потреба в компонентах крові, кожного дня відбуваються переливання. Окрім цього, в нас функціонують 2 центри терапії, в яких є пацієнти з різними захворюваннями. Цього року вкотре до акції долучаються наші працівники. Також ми дуже вдячні студентам Львівського державного університету внутрішніх справ, які долучилися до нас. Дякуємо Львівському обласному центру служби крові, що сьогодні працює у нашій локації», - розповідає генеральний директор Другого медичного об’єднання Львова Андрій Миськів.

«Завжди є потреба в крові для лікування пацієнтів. Особливо в наш трагічний час, коли є не тільки пацієнти, що мають хронічні чи гострі захворювання, а й поранення. Завдяки активності людей, добровільних донорів, зараз є непогане забезпечення компонентами крові.

У нашому відділенні цього року проведено близько 1 тисячі переливань еритроцитарної маси, приблизно 500 переливань свіжозамороженої плазми і 200 переливань тромбоцитарного концентрату.

Кров складається з 2 частин: рідкої (плазма) і клітинної структури, куди входять еритроцити, тромбоцити і лейкоцити. Відповідно, коли донор здає кров, готують 3 різні препарати крові: концентрація еритроцитів, свіжозаморожена плазма і концентрат тромбоцитів. Таким чином, 1 донор може врятувати 3 життя», - пояснює Юрій Кароль, завідувач відділення гематології та інтенсивної терапії Другого медичного об’єднання Львова.

Окрім медиків, сьогодні для пацієнтів Другого медичного об’єднання Львова здають кров курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ.

Загалом 58 людей здало сьогодні кров для пацієнтів Другого медичного об’єднання Львова.