Комунальна техніка і двірники прибирають місто від снігу. За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури вночі місто прибирало 70 одиниць комунальної техніки - це піскорозкидувачі, трактори, навантажувачі, грейдери. Зранку до робіт залучені тракторці та мотоблоки. Працює більше тисячі двірників.

«Вночі на вулицях Львова працювало 6 підмітальних машин, 31 піскорозкидувач, 5 навантажувачів, 27 тракторів та 1 грейдер. Протиожеледними засобами посипали дороги, мости, підйоми у всіх районах міста. Зокрема було використано 415 м3 піскосуміші та 113 м3 солі.

Нагадаємо, що оскільки техніка працює в цілодобовому режимі, то зранку на прибирання виїхала денна зміна, зокрема менші тракторці, підмітальні машини. Працюють двірники. Для прибирання тротуарів та зупинок громадського транспорту двірники використовують мотоблоки. Двірники також посипають протиожеледними засобами тротуари і місця зупинок громадського транспорту. Для цього в кожному районі, в певних локаціях, ми поставили невеликі жовті контейнери, де зберігають піскосуміші», - розповіли у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Нагадаємо, цього року для механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі Львова буде задіяно 137 одиниць комунальної та 66 одиниць приватної техніки. А також придбано 18 500 м3 протиожеледних матеріалів. Це і пісок, і сіль, і реагенти.