Ділянку на вулиці Поліській, що поблизу Галицького перехрестя у Львові, яку орендар сусідньої землі використовував незаконно з 2021 року, нарешті звільнили. Про це повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради. Орендар перестав незаконно користуватись землею лише після відкриття нацполіцією кримінального провадження.

За даними департаменту містобудування Львівської міської ради, ділянку розміром на вулиці Поліській без відповідних дозволів зайняв орендар суміжної земельної ділянки ще у 2021 році. Територію, як орендовану, так і самозахоплену, він використовував для продажу автомобілів.  

«Ще у листопаді 2021 року самоврядний контроль фіксує порушення земельного законодавства, а саме – самовільне захоплення ділянки. Хто це зробив, довго шукати не довелося – особа, що орендувала ділянку поруч. Тільки-от площа орендованої землі під парковку – 0,24 сотки, а комунальної землі «прихопили» вдесятеро більше – аж 20 соток. І не просто «прихопили», а ще й активно впровадили тут бізнес – облаштували продаж автомобілів. Звичайно, не сплачуючи за це в міський бюджет ні копійки», – розповіли у департаменті містобудування ЛМР.

У 2021 році поліція не вбачала у таких діях орендаря криміналу. Тож місто в 2023-му зафіксувало повторне самозахоплення земельної ділянки. Після цього орендар відмовився і від меншої ділянки поруч – розірвав договір на користування землею. Проте більшою ділянкою поряд, де продавав автівки, продовжив користуватися.

Орендар покинув самозахоплену землю лише тоді, коли Нацполіція розпочала кримінальне провадження.