Львівська ОВА передала чергову партію автобусів «Школярик» для громад. Ключі та документи керівникам громад вручив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

По одному «Школярику» отримали Куликівська та Буська територіальні громади. Ще три передали на Навчально-реабілітаційний центр «Мрія», Винниківський науковий ліцей, а також НРЦ І-ІІ ступенів «Світанок».

«Кожна дитина повинна отримувати якісні освітні послуги. Тож ми в області працюємо над тим, аби всі громади забезпечити новими шкільними автобусами. Частину «школяриків» громади передали на Збройні Сили України, тому є потреба оновити автопарк, задля комфорту дітей. Сьогодні ми передали останню партію автобусів, які нам залишилось передати по контакту 2022 року. Загалом це понад 100 «школяриків». Важливо, що новий шкільний транспорт отримали також три обласні установи, які працюють з дітьми. Це дозволить керівництву організовувати комфортний доїзд вихованців до культурних закладів, наприклад, музеїв чи бібліотек, що сприятиме всебічному розвитку дітей. Маючи державну субвенцію за умови співфінансування з обласного та місцевого бюджетів до кінця 2023 року плануємо передати громадам ще близько 80 шкільних автобусів», - наголосив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Нагадаємо, що частину старих автобусів громади віддали на потреби ЗСУ, ще частина потребує заміни через тривалий термін експлуатації. 

Загалом Львівська область закупила 126 автобусів (8 з них – спеціалізовані, тобто пристосовані під потреби дітей з інвалідністю). Включно з сьогоднішніми вже передали останню партію автобусів. Перші 20 автобусів громади отримали у жовтні минулого року. Більшість комплектуючих до автобусів виготовило одне з провідних українських підприємств з автобусобудування.

Також, цьогоріч у планах закупити ще понад 80 «школяриків», аби повністю покрити потреби громад у довезенні молоді до закладів освіти. Додамо, усі «школярики» українського виробництва і кожен розрахований на 30 пасажиромісць.