Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з співзасновницею та головою правління ГО «Центр громадянських свобод» Олександрою Матвійчук. У жовтні 2022 року ГО «Центр громадянських свобод» отримала Нобелівську премію миру. На зустрічі мер Львова презентував проєкт будівництва великої реабілітаційної екосистеми UNBROKEN, а також попросив відому правозахисницю долучитись до промоції та реалізації цього задуму.

«Наше завдання - мислити комплексно, щоб допомогти нашим людям, які постраждали від війни. Тому проєкт UNBROKEN для мене дуже важливий – це екосистема людяності. Тут будуть лікувати, тут постраждалі проходитимуть реабілітацію, тут ми розпочали виготовлення протезів. Також плануємо побудувати житло для тих, хто вже не має потреби залишатися у лікарні, але має проходити реабілітацію. Тому будемо раді вашій допомозі і доєднанню до цього задуму», - наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Олександра Матвійчук назвала проєкт правильним і необхідним.

«Маємо перебудовувати свої міста і робити їх комфортними. У вас дивовижний проєкт, і ви дуже правильно мислите. Важливим також є особистий приклад і багато людей зараз себе дуже достойно проявили. Я з радістю допоможу усім, чим можу бути корисною», - відзначила Олександра Матвійчук.

Нагадаємо, реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ/ UNBROKEN стане першим в Україні центром, де пацієнт не лише отримуватимете протез, а й успішно повертатиметься до повноцінного життя. До проєкту уже долучилися фінансові донори: компанії «АТБ», «Symfony Solutions», «Space Art», Група «ПЗУ Україна» та посольство Швейцарії в Україні. У день презентації проєкту меценати зібрали понад 2 млн євро.