Сьогодні, 1 березня, очільник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся із представниками французької організації Solidarites International, яка активно допомагає постраждалим від російського наступу українцям. 

«Ми надзвичайно вдячні за підтримку, теплі слова і конкретні вчинки. Для нас цінним є те, що ваша організація не залишилась осторонь і відгукнулась. Адже боротьба українців триває, люди продовжують виїжджати з тимчасово окупованих територій. Більшість – на Львівщину. Вже маємо цілі і плани на рік – це ремонти гуртожитків для проживання ВПО та відкриття Центрів підтриманого проживання для людей з інвалідністю в кількох територіальних громадах Львівської області. Окрім цього, будемо продовжувати підтримувати роботу консультативно-координаційних центрів на найвищому рівні. Сподіваюсь, що спільними зусиллями нам вдасться реалізувати кожну ініціативу і допомогти якомога більшій кількості людей», – підкреслив Максим Козицький. 

Головний координатор бази Solidarites International у Львівській області Матьє Казотт зазначив, що організація прагне допомагати ВПО та іншим вразливим категоріям населення у кількох напрямах. Йдеться про продовольчу безпеку, фінансову підтримку, покращення житлово-побутових умов, а також гуманітарну допомогу – продукти харчування та засоби гігієни. Завдяки підписанню Меморандуму співпраця ЛОВА і Solidarites International у 2023 році буде ще ефективнішою.  

«Радий бути тут та бачити спротив українського народу на власні очі. Solidarites International працює у 20 країнах світу, з початку повномасштабної війни мобілізувала свої сили і в Україну. Тому вже рік намагаємось забезпечити кожну область всім необхідним. На Львівщині наша робота стосується постачання їжі, фінансів у місця, де зараз постійно перебувають або куди приходять внутрішньо переміщені особи. Хочемо розширювати діяльність організації і працювати всюди, де є якість потреби або проблеми», – зауважив Матьє Казотт.  

В межах зустрічі сторони підписали меморандум, який полегшить співпрацю Solidarites International з районними адміністраціями та громадами, а також посилить партнерські зв'язки із Львівською ОВА.  

Довідково:

Solidarites International – французька неурядова гуманітарна організація, яка надає допомогу населенню, постраждалому від конфліктів та насильства, природних лих. З лютого 2022 року «Міжнародна Солідарність» розпочала підтримку населення України. Місія полягає в тому, щоб якнайшвидше та якомога ефективніше надати допомогу найбільш вразливим категоріям (зокрема, внутрішньо переміщеним особам), задовольнивши їх життєво важливі потреби: вода, гігієна, їжа та житло.

SI розпочала свою місію із регіонального офісу у Львові на початку березня 2022 року. З травня 2022 року «Міжнародна Солідарність» почала співпрацю з Львівською обласною військовою адміністрацією у напрямках їжі, санітарії та прихистків, а у вересні – з координаційно-консультативними центрами. Унаслідок співпраці станом на лютий 2023 року SI допомогла за потребою направити благодійну діяльність 368 870 бенефеціарів.