Останнім часом все більше жителі багатоповерхівок звертаються в компанії, які займаються утепленням будинків. Робити це необхідно, оскільки теплові втрати в неутеплених будинках досить значні. Через це людям доводиться платити набагато більше, в тому числі якщо їх квартири оснащені індивідуальним опаленням. Якщо навіть опалення подається централізовано, все одно у багатьох будинках стоять лічильники, які регулюють процес. Те ж стосується і Львова. Тут для забезпечення енергозбереження теж старанно утеплюють фасади будівель. Замовити утеплення фасаду львів можна на сайті teplodim.info компанії, яка багато років займається цією справою.

Зараз кожен житель Львова, незалежно від того, живе він в приватному будинку або в багатоповерхівці, намагається по максимуму використовувати енергозберігаючі технології, в тому числі утеплити фасад свого будинку. Ціни на енергоносії регулярно зростають, тому зменшення використання енергоресурсів - єдина можливість якимось чином скоротити власні комунальні витрати.

Куди йде тепло, і що з цим робити?

Є люди, які скаржаться на те, що їм доводиться багато платити, проте не готові визнати, що вони в цьому винні самі. Близько 40% тепла йде через віконні щілини і неутеплені стіни будинків. Особливо великі тепловтрати можна спостерігати в панельних будинках. Через стики між панелями виходить значна частина тепла. Це реальна проблема, яку необхідно вирішувати. Причому, краще робити це централізовано, тобто, одночасно утеплювати стіни всього багатоквартирного будинку. Сьогодні розроблені для цього спеціальні програми, які активно використовуються в тому числі у Львові.

Утеплення стін може виконуватися як зовнішнє, так і внутрішнє. Для цих цілей використовуються різні матеріали. Це:

• пінополіуретан

• пінополістирол

• керамзит

• пеноизол

• скловата

• мінеральна вата

• стрічкова пакля.

Найчастіше у нас виконується зовнішнє утеплення. Це пояснюється переважно тим фактором, що монтаж матеріалів, якими утеплюють всередині приміщення, забирає частину житлового простору, а його часто і так не вистачає. З усіх питань, що стосуються зовнішнього або внутрішнього утеплення, можна звертатися на вказаний вище сайт.