Від того, в чому ви займаєтесь, залежать результати тренувань і спортивні досягнення. Футбол – це колективна гра, тому ви маєте зосереджуватися на оцінюванні поточної ситуації й взаємодії з командою, тож комфорт одягу має велике значення.

Як придбати правильну форму й на що передусім звертати увагу, розкажуть експерти – консультанти спортивного онлайн-магазину Sport Hunter.

Головні критерії вибору

Обирайте одяг, враховуючи такі чинники:

  • надавайте перевагу відомим брендам, що добре зарекомендували себе у світі;
  • купуйте ліцензовані товари у перевірених магазинах, наприклад на сайті https://sport-hunter.com.ua/;
  • уважно вивчайте розмірну сітку виробника – занадто вільний або вузький одяг заважатиме ефективно тренуватися;
  • враховуйте склад тканини: краще брати форму зі спеціальних синтетичних матеріалів із вставками-сітками для належного циркулювання повітря й відведення вологи, що забезпечує теплообмін. У складі має бути достатньо еластану, й добре, коли у формі використаний інтерлок, що надає їй гладкості;
  • підбирайте моделі з огляду на сезон – футболки з довгим рукавом – для холодної пори року, з коротким – для літа. Важливий і тип вирізу горловини. Зважайте на довжину шортів, щоб в них було зручно рухатися;
  • купуйте одяг із пласкими швами – так ви уникнете натирання під пахвами, на внутрішній поверхні стегон й на пальцях ніг.

Звичайно, дивіться на загальну естетику образу й на добір кольорової гами.

Відомі доступні бренди

Вартість одягу знаменитих світових марок висока, але впізнаваність – робота потужного маркетингу, за який ви сплачуєте з власної кишені.

Втім, консультанти Sport Hunter, вважають, що можна підібрати якісну футбольну форму від європейського виробника за розумною ціною.

Розгляньте, наприклад, іспанські бренди Kelme або Joma. Вони добре зарекомендували себе як на батьківщині, так і далеко за межами країни. Зокрема, Kelme має 24-річну історію, за яку став технічним партнером команд із 30 держав світу, у тому числі Північної та Південної Америки. Оцінили форму й українські гравці – футбольні ліги й клуби з різних регіонів, від Донеччини до Рівненщини.

Joma є транснаціональною компанією, що має своїх дистриб’юторів по всьому світі. В її одязі тренуються й виступають 200 команд. Серед спортсменів зажили слави бутси бренду та величезний асортимент моделей і кольорових рішень футбольних комплектів. В іспанській формі займається наша Національна збірна з футболу й інші українські клуби. 

Купуйте сертифіковане

Брендовий одяг – недешеве задоволення, тож охочих нагріти руки на фальсифікованій продукції чимало. Особливо це стосується інтернет-продажу, коли немає можливості роздивитися етикетки, помацати тканину, взяти в руки сертифікати якості.

Тут треба обирати перевірені магазини, що є офіційними дистриб’юторами відомих брендів. Sport Hunter, наприклад, співпрацює з Kelme, Joma, Givova й пропонує продукцію, сертифіковану за європейськими та українськими стандартами. До того ж магазин має власні склади й налагоджену логістику, тому ви завжди матимете той товар, який сподобався. 

Потішать і приємні системи знижок для постійних покупців та зручні способи оплати. А головне, виконання прав споживачів щодо повернення чи обміну товару згідно із законом України.