У зв'язку з, постійно зростаючими, цінами на газ та інші природні ресурси, виникає потреба в альтернативних джерелах енергії. Ринок торф'яних субстратів є одним з таких напрямків, який можна і потрібно прогресивно розвивати. Компанія Pro-Consulting ретельно вивчила всі питання, пов'язані з розробкою та видобутком торф'яних субстратів в Україні, і провела аналіз ринку, який дозволив виявити найважливіші критерії, що впливають на подальший розвиток цієї галузі.

Огляд ринку показав, що в Україні видобуток торфу дуже малий, у порівнянні з іншими державами. Дана галузь має величезний потенціал і великі можливості. У Нідерландах виробляється більше тридцяти кілограм торф'яних субстратів в рік, на кожного жителя країни. В Україні ця цифра становить, всього лише, півкілограма. Особливо сильно знизився видобуток торфу в 2020 році, виробництво торф'яних субстратів впало майже наполовину. Це обумовлено не тільки низьким рівнем попиту на дану продукцію, але і несприятливими погодними умовами. У літню пору року, коли відсутні дощі і підвищується температура, торфовища починають горіти і всі виробничі процеси по їх розробці зупиняються.

Завдяки аналізу компанії Pro-Consulting, можна ознайомитися з потенціалом сировинної бази не тільки України, але країн Євросоюзу. Основними покладами торфу на території України є північні і західні регіони, де виявлено понад шестисот родовищ. Головними факторами, які впливають на розвиток торф'яного ринку в Україні, є такі моменти, як: недолік логістичної інфраструктури, стримування інвестицій з-за високого впливу державних структур, наявність тіньового сектора, а також зростання імпортних поставок торфу. Перевагою компанії є дотримання високих стандартів якості, які відповідають міжнародним критеріям, а також багаторічний досвід роботи в сфері маркетингових та аналітичних досліджень різних галузей економіки.