Освітлення відіграє надзвичайно важливу роль як в офісних приміщеннях, так і у виробничих та складських залах чи громадських будівлях. Важко уявити собі комфортну, ефективну та безпечну роботу без належного освітлення робочого місця. Чи може сучасна система освітлення створити економію для підприємства?

Правильно підібрані рішення для освітлення є запорукою оптимізації витрат

Освітлення в офісах, залах чи виробничих цехах є непомітним, але дорогим елементом обладнання. При облаштуванні, ремонті або модернізації штаб-квартири компанії, складу чи виробничого приміщення надзвичайно важливо правильно спланувати питання освітлення. А купуючи світлодіодні світильники оптом можна значно заощадити.

Ефективно та грамотно сплановане освітлення компанії за допомогою сучасних світлових технологій не тільки забезпечить максимально високий рівень концентрації працівника, комфорту та гігієни при роботі та ефективності, а й гарантує безпеку та оптимізацію витрат.

Шляхи зниження витрат на освітлення в компанії

Завдяки динамічному розвитку світлотехнічної галузі та широкому спектру технологій на ринку, підприємці можуть вибирати з рішень, які дозволять їм ефективно мінімалізувати витрати, пов'язані з освітленням, не жертвуючи при цьому його якістю та комфортом службовців.

Комплектні системи освітлення

Одним із ключових способів, які варто впроваджувати при модернізації освітлення на підприємстві, є використання повноцінних систем, що пропонуються компанією Vestum. Завдяки використанню додаткових систем певного виробника, гарантується повна сумісність світильників, систем живлення, контролерів та джерел світла. Таким чином, ви досягнете максимально тривалого терміну служби та енергоефективності освітлення, усуваючи ризик мерехтіння, проблем з управлінням освітленням або виникнення інших ситуацій, які можуть обмежити комфорт використання та довговічність системи освітлення.

Управління освітленням

Незалежно від розміру освітлюваного простору, системи управління освітленням є великим кроком на шляху до значної економії використання освітлення в компанії. Застосування цього типу систем управління дозволяє програмувати та запам'ятовувати світлові сцени та сценарії, таким чином, точно, швидко та ефективно регулюючи освітлення до умов освітлення зовні, часу доби або виду робіт, що виконуються в приміщенні. Завдяки датчикам освітленості інтелектуальні системи автоматично регулюють інтенсивність світла, коли в приміщення потрапляє денне світло.

Більше того, системи управління освітленням оснащені датчиками присутності, які дозволяють виявляти присутність людей і автоматично вимикати світло, коли в кімнаті нікого немає. На думку експертів, системи управління освітленням дозволять заощадити до 60% електроенергії.