Освіта є однією з найважливіших «цеглинок» у побудові майбутньої кар'єри. Жителі різних українських міст це усвідомили. Абітурієнти вже думають про те, де їм продовжити навчання, коли школа залишиться позаду и треба робити наступний крок.

Ніхто не сперечатиметься з тим, що є чимало місцевих ВНЗ, де вам вдасться отримати відмінну вищу освіту і згодом непогано працевлаштуватися. Але є абітурієнти, які не проти спробувати свої сили у інших державах. Крім деякої суми заощаджень, на це потрібна сміливість. Тому що не кожен здатен у молодому вїці поїхати з батьківского дому у іншу країну.

Зробіть вибір на користь словацького ВНЗ

Необов'язково летіти до Західної Європи чи Сполучених Штатів, щоб здобути вищу освіту. Є варіанти й ближчі, наприклад, Словаччина. Там існує університет Коменського (Братислава), що заслуговує на увагу абітурієнтів. Дізнатися більше про цей ВНЗ ви зможете тут: https://weststudy.com.ua/uk/universitety/universitet-komenskogo-v-bratislavi-univerzita-komenskeho-v-bratislave/.

Приємним для численних українських абітурієнтів стане той факт, що навчання у цьому братиславському університеті є безкоштовним. Тривалість навчання на бакалавра – 3 роки, потім ще протягом двох років можна навчатись на магістра. Бажаєте піти до докторантути? Така можливість у вас є, причому вчитися можна навіть заочно, але на це доведеться витратити 4 роки.

Загалом у цьому ВНЗ здобувають вищу освіту 26 тис. студентів. Частина з них мешкає у гуртожитку, що коштує до 70 євро. Але не забуватимемо про можливість отримати стипендію, мінімальний розмір якої становить 150 євро. Ті, хто особливо відзначилися, будуть виплачувати вдесятеро більше! У деяких випадках надходження можливе без проходження іспитів і навіть без складання ЗНО.

Університет Кам'янського є найбільшим у Словаччині. І ще він однозначно входить до списку найпрестижніших ВНЗ країни.

Позаторік відзначив сторічний ювілей, потрапив до ТОП-3 найкращих університетів держави, які пройшли акредитацію. Мабуть, найвідомішим випускником став Іван Гашпарович. У минулому він був президентом країни.