Є кілька різновидів хостингів, де розміщуються сайти: звичайний віртуальний хостинг, на якому можуть перебувати до декількох сотень ресурсів різних власників, віртуальний виділений і фізичний виділений (в останньому варіанті вам надається окремий комп'ютер під ваш сайт і всі його дані). Найбільш поширена оренда віртуального сервера: тут більше можливостей, ніж у базовому вигляді хостингу, при цьому вартість не така висока, як у фізичної виділеного сервера.

VDS


VDS

Навіщо потрібно його орендувати і де можна це зробити?

Для чого потрібно VDS
Власники сайтів не завжди можуть розмістити їх на звичайному хостингу: деяких ресурсів вже не вистачає наявної тут пам'яті, не підходять і інші параметри. Навіть якщо до цього ви користувалися віртуальним хостингом, може знадобитися перейти на VDS, коли через вашу платформу вже починає проходити помітно більший трафік, або на ній реєструється багато користувачів.

Відразу вибирати віртуальний сервер потрібно, якщо проект вже замислюється як великий - наприклад, ви запускаєте інтернет-магазин з цільовою аудиторією по всьому світу або збираєтеся створити онлайн-гру, що має шанси на широку популярність.

Де орендувати і на що звернути увагу
Існує безліч компаній, що пропонують послуги хостинг-провайдерів - і тут важливо вибрати того, який надає всі необхідні вам послуги.

По-перше, зверніть увагу на параметри VDS/ VPS, або конфігурацію серверів (якщо потрібен фізичний виділений сервер). У кожному з таких комп'ютерів повинно бути як мінімум два диска, один з яких - бажано SSD - містить ОС. Має значення обсяг пам'яті на цих дисках, а також оперативна пам'ять. Для деяких проектів підійде тільки обсяг в 16 гігабайт, для інших підійде і 8.

По-друге, додаткові послуги. Чи є безкоштовний тестовий період, скільки він триває? Чи швидко відповідає команда підтримки на запитання користувачів? Де знаходяться дата-центри?

Провайдер BestHosting.ua пропонує клієнтам кілька стандартних варіантів конфігурації віртуальних серверів, за додаткову плату частину параметрів можуть поліпшити. На індивідуальних умовах надаються нестандартні збірки, окремі комп'ютери і розміщення в дата-центрі свого пристрою (колокейшн).

Додатково купується домен, при покупці хостингу він надається в подарунок. Тут же ви можете перевірити адресу, який хочете зайняти, щоб переконатися, що така адреса вільний.