Поворотні IP-камери відеоспостереження надають своїм користувачам більше переваг в порівнянні з камерами стандартного типу з фіксованим об'єктивом. З варіантами ip-відеокамер можливо ознайомитись тут.

У цій статті ми розповімо вам про переваги встановлення IP-камер відеоспостереження з функціями повороту, нахилу і масштабування.

Що таке поворотні камери безпеки?

Поворотні камери спостереження, які також називають PTZ-камерами (pan - панорамування, tilt - нахил, zoom - масштабування), оснащені об'єктивом, який повертається вгору і вниз, вправо і вліво. Ці камери відеоспостереження наближають деталі, які можуть зацікавити їх користувачів - наприклад, щоб вони могли роздивитись обличчя людини, яка біжить.

Камера відеоспостереження з поворотним механізмом оснащена мотором, який дозволяє її компонентам обертатися в потрібних напрямках. Варіфокальні об'єктиви дають камерам відеоспостереження можливість регулювати поле зору. IP-камерами відеоспостереження також можна управлятися дистанційно за допомогою програмного забезпечення або мобільного додатку.

Існують різні типи PTZ-камер відеоспостереження, кожен з яких має свої переваги. Наприклад, мініатюрна купольна камера відеоспостереження ідеально підходить для використання в будинках. Більш технологічно досконалі PTZ-камери відеоспостереження з функцією автоматичного спостереження можна використовувати для моніторингу великих об'єктів з високими вимогами до безпеки.

Поворотні камери відеоспостереження: причини встановлення

Чому користувачі систем безпеки вибирають камери відеоспостереження з поворотним зумом? Встановленню IP-камер відеоспостереження з поворотним механізмом може передувати декілька причин:

1. Моніторинг великих площ

Перша і найочевидніша причина використання відеокамер з панорамуванням і нахилом - це моніторинг великих площ. PTZ-камери відеоспостереження можуть обертатися на 360° у горизонтальній площині і нахилятися на 90°. Вони також мають функцію наближення певних ділянок кадру і можуть автоматично переміщати фокус від одного об'єкта до іншого.

2. Збільшення і зменшення масштабу

Камера відеоспостереження з функціями панорамування і нахилу дає своїм користувачам можливість наблизити важливі деталі об'єктів, які знаходяться від неї на великій відстані. Це можуть бути автомобільні номерні знаки або обличчя людини.

3. Використання автоматичних налаштувань

Багато поворотних камер відеоспостереження можна запрограмувати таким чином, що вони будуть автоматично стежити за територією, що охороняється, рухаючи свої об'єктиви вліво-вправо або вгору-вниз. В цьому випадку ви будете позбавлені від необхідності додавання великої кількості камер безпеки в вашу систему відеоспостереження. З моніторингом всієї вашої території буде справлятися мінімальна кількість обладнання.

4. Проста установка обладнання

Чим менше обладнання вам необхідно використовувати для здійснення відеоспостереження, тим менше витрат часу і праці від вас буде потрібно. Сучасні мережеві системи відеоспостереження підтримують бездротову передачу даних, що ще більше спрощує встановлення обладнання, позбавляючи від дротів і робіт, пов'язаних з їх використанням на території об'єкту, що охороняється.

5. Економія витрат

Правильний вибір IP-камер відеоспостереження з поворотним механізмом зменшує необхідність встановлення великої кількості обладнання. Більш того, для встановлення IP-камер безпеки потрібно менше кабелів і їх легше розмістити в потрібних вам місцях.

Поворотні камери відеоспостереження - це ефективне рішення для моніторингу об'єктів великого масштабу. Більше інформаціі про поворотні камери можливо отримати на цьому сайті.