Чим алюмінієвий профіль вікна відрізняється від пластикового?

Питання скління приміщення дуже важливе. Правильний вибір зробить перебування в приміщенні комфортнішим, а також сприяє економії коштів на опалення. Тому більшість людей перед тим як встановлювати вікна розмірковують над тим, які вікна краще підійдуть. 

Прийняти рішення може бути нелегко, оскільки існує декілька варіантів віконних систем, які користуються попитом. Найпоширенішими є вікна виготовлені з металопластикового профілю та алюмінієві системи Reynaers. Розглянемо більш детально ці види віконного профілю, їхні відмінності та переваги. 

Алюмінієві вікна

Схожі, але різні за конструкцією

На перший погляд, і алюмінієві та ПВХ вікна дуже схожі. В них є деякі схожі конструкційні елементи, тому обізнана людина може навіть не відрізнити одні від одних. Проте, це зовсім різні вироби:

  • Металопластикові вікна складаються зі сталевого каркаса, який придає необхідну міцність конструкції та пластикового зовнішнього покриття, яке має гарні теплоізоляційні характеристики. Це досягається завдяки тому, що пластиковий профіль має декілька камер, заповнених повітрям. Віконна система збирається за допомогою зварювання. Спочатку зварюється металева частина, після пластикова. Це робить конструкцію герметичною та шумонепроникною. Гумові ущільнення герметизують з`єднання між рамою та склопакетом. Саме ці якості  - герметичність, шумоізоляція і прекрасна теплоізоляція - є візитною карткою цих віконних систем.
  • Вікна з алюмінієвого профілю складаються з рами, яка виготовлена з алюмінію та склопакета, який монтується в неї за допомогою ущільнень.

Існує два типи алюмінієвих систем:

  • Перший - це звичайний, не утеплений. Він досить простий і функціональний, але має дуже низькі теплоізоляційні властивості. Його використовують у приміщеннях, які не опалюються.
  • Другий - утеплений. Його особливість в тому, що він складається з зовнішньої частини конструкції, яка відділена від внутрішньої теплоізоляційною вставкою. Завдяки цьому значно поліпшуються енергоефективні властивості всієї системи. Частини конструкції з`єднуються між собою за допомогою гвинтів, що дозволяє розбирати конструкцію для заміни пошкоджених елементів. Це дозволяє продовжити термін придатності вікна.

Алюмінієва конструкція легша від металопластикової тому з неї можна виготовляти віконні системи великої площі, або використовувати в тих випадках, коли вага віконної системи  не повинна перевищувати певних значень. Візитною карткою таких систем є легкість конструкції, довговічність і міцність.

Види віконних профілів та їх характеристики

Експлуатаційні властивості пластикових вікон

Цей різновид скління має такі переваги:

  • Гарні теплоізоляційні властивості. Ці вікна, завдяки своїм конструкційним особливостям, та матеріалам, з яких вони виготовлені мають високі показники енергоефективності. 
  • Гарні шумоізоляційні властивості. Герметичне з'єднання, яке досягається завдяки зварюванню пластикового корпусу придає вікнам з ПВХ дуже добрі шумонепропускні показники.
  • Відносно невелика вартість. У порівнянні з алюмінієвими системами вони дешевші.

Недоліком таких вікон є погана ремонтопридатність. Склопакет досить легко можна замінити, проте пошкодження рами, або внутрішніх механізмів відремонтувати вже не вийде, прийдеться замінити все вікно.

Існує багато видів пластикових вікон, звернувшись до фахівців можна отримати більш детальну інформацію.

Експлуатаційні характеристики алюмінієвих вікон

Одним із найкращих профілів з алюмінію є профіль Reynaers. Його перевагами є:

  • Такі системи не горять. 
  • В алюмінієвого профілю дуже великий термін експлуатації. Ремонтопридатність також дозволяє збільшити термін служби.
  • Висока міцність. Можна виготовляти вікна великої площі. Також завдяки цій властивості алюмінієві вікна дуже складно пошкодити або зламати.
  • Економічність. Великий термін служби дозволяє знизити витрати на обслуговування та довго не замінювати вікна.

Про алюмінієві вікна Рейнарс на сайті виробника написано безліч позитивних відгуків. Переглянувши інформацію про різні профілі, які виготовляє компанія можна зробити розважливий вибір.