Крім того, що українські постачальники газу влітку поставляли паливо за вигідними фіксованими тарифами, вони запропонували сезонну оплату, тобто в наступний опалювальний сезон львів'янам мешканцям інших регіонів країни пропонують купувати газ на особливих умовах. Про це можна дізнатися на онлайн порталі консультацій для населення з питань газопостачання ГазПравда.

Сезонний тарифний план означає, що споживач може оплачувати газ рівними частинами щомісяця. Розрахунок загальної суми буде визначатися на підставі того обсягу палива, який клієнт в середньому витрачає протягом опалювального сезону, а платити за газ можна буде рівномірно щомісяця.

Постачальники не планують збільшувати вартість палива до закінчення опалювального періоду. Тому підвищеного навантаження на бюджет сім'ї взимку не відбудеться, адже оплата буде рівномірною щомісяця.

Сезонні пропозиції оплати підготовлені в ГК «Нафтогаз України» і в регіональних газопостачальних організаціях, які працюють під маркою «Твій газзбут». При цьому ціна за кубометр палива в цих тарифних планах така ж, як і річна базова вартість. Оскільки в усьому світі відбулося різке подорожчання газу, українським постачальникам не вдалося знизити ціни, які зафіксовані в річних контрактах.

Наприклад, «Нафтогаз України» буде продавати блакитне паливо за ціною 7,96 гривень (якщо споживач здійснить оплату до 15 числа через особистий кабінет або чат-бот, то йому надається знижка в 1%, що знизить вартість кубометра до 7,88 гривень). Цей тариф діятиме з 1.10.2021 р. 30.04.2022 року. Перейти на нього споживач може до 31.10.2021 р.

У регіональних газопостачальних організаціях «Твій газзбут» кубометр газу коштуватиме 7,99 гривень. Сезонний тарифний план діє з 1.05.2021 р по 30.04.2022 р, але підключитися до нього можна лише до 31.08.2021 р.

Звичайно, ціни в сезонних тарифах не будуть нижче літніх, але оплата рівними частинами щомісяця дасть можливість українцям не оплачувати величезні рахунки в зимовий період, а розподілити оплату рівномірно на решту місяців. Тому подібні тарифні плани найбільш привабливі для клієнтів, відзначають спеціалісти "ГазПравди", що була створена з ініціативи ФРНГ, яка об'єднує провідні підприємства нафтогазової галузі України.

Зараз запущено новий застосунок «Дія», завдяки якому в кожного, будь-то студент чи пенсіонер, директор промислового підприємства чи приватний готельєр, популярний спеціаліст по лайф коучинг, менеджер-початківець чи будь-яка інша людина, з'явилася можливість змінити газопостачальну організацію або стати клієнтом державної компанії «Нафтогаз України». Тепер вибрати більш вигідний тариф на покупку палива і подати заявку на те, щоб стати клієнтом компанії, можна за кілька хвилин.

Так, щоб приєднатися до ГК «Нафтогаз України», необхідно зробити наступне:

  1. На офіційному сайті компанії gas.ua відкрити вкладку «Стати нашим клієнтом».
  2. Із запропонованих варіантів на подачу заяви натиснути на кнопки «Сайт» і «Подати заявку».
  3. У вікні з'явиться кілька способів щодо заповнення заяви, слід натиснути на слово «Дія». Після цього в системі потрібно вибрати один із запропонованих документів: ID-карту або РНОКПП (раніше це був ІПН), але саме той, який був внесений і підтверджений в розділі «Дія». Потім потрібно буде відсканувати QR-код. Якщо заповнення заяви здійснюється через мобільний телефон, то необхідно просто натиснути на QR-код, який з'явиться на екрані.
  4. Для підтвердження передачі обраного документа в цифровому вигляді слід натиснути «Відправити по Дія». Коли підтвердження здійсниться, клієнт побачить на екрані свою заяву на приєднання до ДК «Нафтогаз» з тими даними, які він відправляв у застосунок «Дія».
  5. Потім слід внести інформацію, необхідну для зміни постачальника.
  6. Для завершення подачі заяви натиснути на кнопку зі словами «Сформувати файл заявки» і підписати її, або за допомогою КЕП (електронний підпис), або від руки.

Таким чином, для подачі заяви доведеться зробити лише кілька кліків і почекати не більше 15 хв., протягом яких відбувається її обробка. Підтвердження даних у Оператора ГТС може зайняти до 3 днів.

Джерело: сайт онлайн консультацій для населення www.gazpravda.com.ua