Згідно з результатами досліджень, які проводяться в різних країнах світу, покупці стали надавати велике значення складу представлених на прилавках кондитерських виробів. Співробітники провідного в Україні виробника натуральних солодощів ТМ Sergio відзначають, що для 60% респондентів дуже важливо знати, з яких компонентів, де і як виготовлялася смачна продукція. Наприклад, переважна більшість споживачів віддає перевагу шоколаду, виготовленому екологічно чистим способом.

Сучасним трендом є застосування рослинної сировини в харчовій промисловості. Ягоди, плоди та інші компоненти рослинного походження збагачують продукт і підвищують його харчову цінність. Солодощі з вмістом таких інгредієнтів користується незмінним попитом у покупців, а їх виробництво збільшується на 34% на рік.

Сучасний покупець кондитерських виробів не згоден жертвувати ані їх смаком, ані користю. Люди намагаються піклуватися про своє здоров'я і все частіше вибирають натуральні солодощі. Продукція з натуральним складом підвищує життєвий тонус, зміцнює імунітет і не шкодить фігурі.

Натуральні барвники, підсолоджувачі, підсилювачі аромату і смаку при виробництві солодощів сьогодні використовуються повсюдно. Така тенденція характерна для багатьох країн світу, в тому числі США і країн Західної Європи. Виробники на Заході або взагалі не додають у кондитерські вироби цукор, або додають його мінімальну кількість. Замість цукру в складі ласощів містяться підсолоджувачі і підсилювачі.

Причому фахівці вважають, що як сьогоднішні кондитерські вироби, так і продукція, яка буде проводитися в перспективі, повинна бути помірно солодкою. За статистикою, виробництво і споживання «несолодких солодощів» щорічно зростає на 36%.

Як відзначає генеральний директор компанії Sergio Олена Большакова, пошук постачальників якісної сировини є серйозною проблемою. Наприклад, лісові ягоди в країні зазвичай збираються зі сміттям, і закупити хорошу продукцію вкрай складно.

Однак виробнику, який здійснює найсуворіший контроль якості продукції, що випускається, це вдається. Приміром, закуповувана компанією чорниця росте в Закарпатті, в екологічно чистих районах гірської місцевості. Якість яблук перевіряється в ході лабораторних досліджень, а для перевірки дикорослих плодів використовуються дозиметри.

Подібно до практики стандартизації популярних коктейлів, таких як кава по-ірландськи або кава Арарат, велике значення приділяється відповідності продукції технологічним вимогам, затвердженим критеріям і світовим нормативам. Адже сьогодні в Україні працює чимало невеликих підприємств, які виробляють кондитерські вироби нібито з натуральних компонентів. Однак склад такої продукції іноді далекий від натурального, і в результаті люди купують продукцію, користь і смак яких не відповідають очікуванням.

Щоб такого не сталося, доцільно купувати солодощі у надійних виробників. Зокрема, усі продукти Sergio мають сертифікат, а їх якість перевірена часом. Не випадково продукція (зокрема, знаменита Frukfetta) поставляється по всій Україні, а також в США, Канаду і деякі країни Європи.

Джерело: офіційний сайт виробника натуральних солодощів www.sergio.com.ua