Ще кілька десятиліть потому проживання в області вважалося не престижним. Сьогодні все кардинально змінилася, та заміська нерухомість користується великою популярністю. Сучасний будинок давно перестав бути скромним житлом з маленькими кімнатами – це басейн, сауна, крита альтанка, доглянутий сад або розкішний квітник. Однак прихильників міських квартир також залишається багато. Тому виникає природне запитання – що краще приватне домоволодіння або квартира в багатоповерхівці?

Яким моментам приділити увагу при виборі нерухомості?

Незалежно купується будинок або міська квартира важливо приділити особливу увагу таким моментам:

  • Розмір та кількість кімнат, яких повинно вистачати всім членам сім'ї.
  • Екологічна ситуація району розміщення нерухомості. Бажано щоб поруч з будинком були парки або інші об'єкти, що покращують екологію.
  • Об'єкти інфраструктури. Бажано щоб в пішому видаленні від будови перебували школи, поліклініки, магазини та інші заклади що забезпечують життєвий комфорт.
  • Зручна транспортна розв'язка. Якщо поруч з будинком немає зупинок громадського транспорту, то добиратися на роботу буде вкрай незручно.

Сьогодні знайти квартиру або приватний будинок, який відповідає всім розглянутим критеріям допомагає інтернет. На щастя українських покупців вже є відповідальні сайти де виставлені пропозиції з продажу міської та заміської нерухомості. Завдяки цьому кожен українець може швидко, а найголовніше комфортна підібрати житлоплощу відповідно до бажань.

Переваги та особливості міської та заміської нерухомості

Визначаючи, що краще будинок або міська квартира для початку варто з'ясувати їх переваги та недоліки:

  • У будинку набагато просторіше ніж у міському житлі. Можна виділити власну кімнату кожному члену сім'ї та навіть організувати кабінет, пральню або інше приміщення що створюють додатковий комфорт.
  • Якщо в сім'ї є маленькі діти, то заміський будинок набагато зручніше – дітвора зможе гуляти у дворі.
  • На присадибній ділянці можна розбити квітник або посадити овочі. Звичайно можна невеличкий город влаштувати на балконі, але це не так зручно.
  • Проживаючи у власному будинку, ви оціните наскільки зручно не мати сусідів. Вас ніколи зранку не розбудить шум дриля або лайка подружньої пари.

Якщо ви є щасливим власником заміського котеджу, то повірите, що у вас будуть частенько залишатися гості на ніч.

Комфорт та незручність розміщення нерухомості

Проживаючи в одному з центральних міських районів людина може насолодитися усіма принадами розвиненої інфраструктури. Поруч завжди є пару супермаркетів, кінотеатр, безліч дитячих садків, школи та поліклініки. У разі якщо будинок знаходиться в області можуть виникнути проблеми з покупками або влаштуванням дитини в дитсадок. Вибираючи між приватним будинком та квартирою приділіть увагу наступним аспектам:

  • Комфорту щоденних поїздок на роботу на власному автомобілі. Якщо дорога буде займати кілька годин по пробках, то житло не можна назвати комфортним.
  • Наявність зупинок громадського транспорту в пішому видаленні. Автомобіль іноді ламається тому зупинки автобуса або маршрутних таксі поруч з будинком не завадять.
  • Наявність основних комунікаційних систем. Якщо міська квартира підключена до всіх комунікацій, то в приватному будинку іноді виникають проблеми.

Природно остаточний вибір залишається за покупцем. Головне врахувати інтереси всіх членів сім'ї та зіставити їх з власними фінансовими можливостями та тоді покупка приватного будинку або квартири буде приносити радість довгі роки.