Промислові вентилятори – це професійні пристрої високої потужності. Їх завданням є найефективніша вентиляція виробничих цехів, складів та інших приміщень компанії. Однак вентиляція – це не єдине застосування вентиляторів. І як би дивно це не здавалося, радіальні вентилятори також можна використовувати в багатьох інших процесах.

Вентиляція

Очевидно, що промислові вентилятори використовуються для провітрювання зальних приміщень та інших промислових будівель. Саме завдяки їм співробітники мають доступ до відносно свіжого повітря, яке замінює використану атмосферу, повну різноманітних парів та забруднень. Але, як відомо, класична вентиляція – не єдине завдання промислових вентиляторів.

Сушіння

Промислові вентилятори, доступні на http://ventilator.ua/, також можна використовувати для сушіння різних предметів. Це важливо головним чином на будівельному майданчику, коли треба просушити, наприклад, стіну, покриту штукатуркою. Тоді сильний потік повітря від вентилятора скоротить час висихання навіть удвічі, залежно від тиску повітря, що подається. Вільне обертання пристрою дуже добре працює в процесі сушіння. Висушивши частину стіни, ви можете легко повернути вентилятор, щоб висушити сусідню.

Охолодження

Напевно, більшість думає, що класичний вентилятор охолоджує переважно... людей, що працюють всередині залів. Це так, але пам’ятайте, що охолодження стосується не лише людей, які працюють у певному залі, але перш за все пристроїв, які мають тенденцію до швидкого нагрівання.

Димовідвід

Сучасні промислові вентилятори також часто включаються в аварійні та протидимні установки. Достатньо датчикам, що знаходяться всередині будівлі, вловити дим, що з’являється. А через деякий час вентилятори, розташовані в цій будівлі, почнуть працювати, продуваючи весь дим зсередини будівлі.

Ця програма застосовується не тільки в системах протипожежного захисту. Дедалі частіше пристрої цього типу застосовуються також при димовидаленні залів та видаленні шкідливих речовин, що впливають на виробничий процес.

Театр і фотографія

Промислові вентилятори також мають велике значення в мистецтві. Чому? Багато фотографів використовують під час роботи класичні промислові вентилятори, щоб створити потік повітря, який прикрасить фотографію. В результаті отримується специфічний ефект вітру у волоссі або злегка зрушеному одязі.

Промислові вентилятори також можуть бути використані подібним чином для розігрування сцен на сцені театру. Спецефекти все частіше використовуються у багатьох театральних постановках. Вони набувають форми, наприклад, сильного потоку вітру, який справді збагачує сцену.