Важливість димоходу в приватному будинку складно переоцінити, адже від того, наскільки він якісний і правильно встановлений залежить не тільки робота системи опалення, але й пожежна безпека всього житла. Хороший димохід повинен сприяти якісному спалюванню палива і створювати ідеальну тягу. Крім цього, у нього повинні швидко прогріватися стінки, і долатися поріг конденсації. Зрозуміло, що якісний димохід також зобов'язаний бути довговічним, міцним, простим в монтажі та догляді. Завітавши у магазин димоходів, ви зможете вибрати варіант, який вам підійде найкраще.

Останнім часом фахівці в будівельній сфері в якості альтернативи вже застарілим на сьогодні цегляним варіантам рекомендують димарі з жароміцної нержавіючої сталі, які відрізняються високою якістю.

Переваги сталевих димарів

Вони привертають увагу тим, що не потребують фундаменту. Це скорочує витрати на монтаж труби і дозволяє не прив'язуватися до місця установки. При цьому монтаж такого димоходу здійснюється без особливих зусиль, а монтувати сталеву трубу можна прямо над каміном. Важливий також той факт, що при однаковому розмірі і діаметрі тяга в будь-якому сталевому димоході в 1,8 рази більша, ніж в цегляному.

Види металевих димоходів

Вони бувають одностінними і двостінними. Перші переважно встановлюються всередині опалювальних приміщень. Якщо ж їх використовують зовні, то в такому випадку обов'язково теплоізолюють.

Двошарові моделі являють собою конструкцію, що складається з зовнішньої і внутрішньої труби різного діаметру. У подібній сендвіч-системі для теплоізоляції в область між трубами укладають базальтове волокно. У двошарових димоходах внутрішня труба прогрівається дуже швидко і також швидко в усій конструкції піднімається температура вище точки роси, що не дозволяє утворюватися конденсату.

Особливості сталевих димарів

Вибираючи сталеві димоходи, слід знати, що при їх установці (особливо якщо труба висока) необхідно заздалегідь потурбуватися про несучу конструкцію. Також такі димоходи через свій зовнішній вигляд можуть не відповідати загальному дизайну фасаду будинку.

Незважаючи на простоту монтажу, установка сталевого димаря вимагає високої пильності і точності, тому що найменше відхилення конструкції може привести до того, що продукти горіння будуть просочуватися в приміщення. Слід не рідше двох разів на сезон проводити профогляд, перевіряючи герметичність швів і з'єднань, а також очищати зовнішню частину димоходу від бруду.