Источник фото: lady.tochka.net

Саліциловий пілінг користується великим попитом серед дівчат із жирною та проблемною шкірою, а також у випадку пігментації, фотостаріння і природного старіння шкіри. Адже він має чудові антибактеріальні та знезаражувальні властивості, вдало висвітлює, звужує пори, підсушує висипання і запобігає появі нових.

Але така процедура підходить не всім, окрім того, має певні особливості проведення. Та про це – далі.

Саліциловий пілінг і його особливості

Саліцилова кислота і її властивості

Саліциловий пілінг проводиться за допомогою препаратів, основним активним компонентом яких є саліцилова кислота.

Працює вона так: проникає до поверхневих або серединних шарів шкіри, розчиняє накопичені забруднення, залишки себуму і відмерлі клітини епідермісу і виводить їх. Така дія дуже нагадує пілінгові процедури з АНА-кислотами. До слова, їх часто додають у саліцилові пілінги, для посилення ефективності процедур.

Саліцилова кислота найкраще підходить для боротьби з акне, комедонами, надмірною жирністю шкіри і пігментацією. Вона знезаражує дерму, підсушує висипання на глибокому рівні й запобігає появі нових.

Протипоказання

Саліциловий пілінг підходить далеко не всім. Його протипоказано в таких випадках:

  • вагітність і період грудного вигодовування;
  • запальні процеси на шкірі;
  • рани, шрами, опіки, будь-які порушення цілісності шкіри;
  • чутливість, сухість, схильність до подразнень;
  • алергія на будь-який із компонентів засобу;
  • прийом гліколемічних ліків.

У будь-якому разі, це салонна процедура, і лікар-косметолог порадить вам той вид пілінгу, що ідеально підходитиме до вашої шкіри, навіть якщо саме саліциловий вам не підходить.

Процедура

Саліциловий пілінг – виключно салонна процедура, в домашніх умовах вона не проводиться. Хоча саліцилова кислота часто додається у засоби догляду за жирною шкірою для широкого вжитку, але її концентрація в них відносно невелика.

Источник фото: hyogo-fleur.com

Саліциловий пілінг проводиться в 4 етапи.

  1. Шкіра очищується від залишків декоративної косметики, забруднень, надлишків шкірного жиру.
  2. Знежирення і дезінфекція, за допомогою спеціального розчину.
  3. Власне, нанесення препарату із розчином саліцилової кислоти. Коли ви триматимете його на обличчі, скоріш за все, відчуєте пощипування чи легке печіння. Якщо ці відчуття будуть сильними, скажіть про це лікарю.
  4. Нейтралізація. Більшість препаратів для саліцилового пілінгу необхідно нейтралізувати кислоту за допомогою спеціального препарату. Деякі засоби можна змивати водою.
  5. Нанесення заспокійливого і захисного крему чи маски.

Джерело: https://ladyshop.ua/