Лежанки для собак великих порід: як обрати?

Лежанки для собак розроблені в першу чергу для здоров'я собак, адже оформлене місце на холодній підлозі або на килимку, для собак будь-якої породи може завдати чимало клопоту. Згодом можуть виникнути проблеми із суглобами або утворитися цистит. Тому організовуючи особистий простір для вихованця, варто підійти з великою відповідальністю. Адже ми відповідаємо за братів своїх молодших.

Лежаки для собак і цуценят - які бувають та де придбати

Якщо раніше для великих собак виділяли килимок чи старий плед, то сьогодні у будь-якому спеціалізованому магазині представлений широкий асортимент лежаків. Як правильно вибрати відповідне місце для великих собак.

На що звернути увагу обираючи лежак для великого пса?

Вибираючи лежанку, варто відштовхуватися від уподобань вихованця, як він любить спати, чи буде йому комфортно. Для собак, які більшу частину відпочивають калачиком, добре підійде кругла, овальна форма лежака. Прямокутну варто вибирати для вихованців, які сплять на всю довжину. Також існують моделі у вигляді невеликих диванчиків із бортиками, на них собаці буде затишно, тепло.

Лежак для котів і собак Harley and Cho Dreamer Gray Сірий – PetStar

Габарити лежака відіграють важливу роль при виборі спального місця. Щоб з'ясувати розмір спального місця, необхідно виміряти песика у довжину та у висоту. Не забувайте про хвіст. Якщо Ви надалі не збираєтеся міняти лежак, варто враховувати розмір вже дорослого собаки. Таким чином, Вашому вихованцю не доведеться щоразу освоюватися на новому місці.

Параметри собаки виміряні, тепер потрібно додати 15-20 см до довжини та ширину збільшити в 1,5 раза. Це потрібно для повного комфорту домашнього вихованця. Не купуйте надто великі лежаки. У зоомагазинах можна знайти лежаки стандартних розмірів:

  • 120х80 см. Для великих собак.
  • 110х70 см. Для порід середнього розміру.

Тканина з якої пошитий лежак має бути міцною з високою щільністю, найбільш відповідним буде матеріал антикіготь. Адже перед сном собака тупцює і вибирає для себе зручну позу. Фахівці рекомендують вибирати виріб зі знімними чохлами, м'якими матрацами, подушками. Так Ви полегшите собі догляд за лежаком. Щоб уникнути деформації лежака, каркас може бути виготовлений із дерев'яного чи пластикового матеріалу. Однак варто врахувати момент, наскільки песик любить гризти. Для активних порід найбільш підхожим буде лежак із пластиковим піддоном.

Лежак для собаки має бути затишним, м'яким, мати привабливий зовнішній вигляд. Багато господарів не акцентують увагу на кольорі лежанки, а дарма. Собаки чутливі до колірної гами. Найбільш приємними будуть лежанки темних відтінків: сірий, коричневий, синій та інше.

Як доглядати за спальним місцем для великих собак

Невеликі рекомендації від спеціалістів:

Ветеринари рекомендують один раз на місяць обробляти лежак для великих собак спеціальним засобом, що дезінфікує, спреями, що усувають неприємний запах. У міру забруднення прати, витрушувати чохли. Собака любить чистоту, комфорт, не забувайте кілька разів тиждень робити вологе прибирання на території Вашого улюбленого улюбленця.