Шампунь проти лупи можна придбати як в аптеці, так і в магазині. Дізнайтеся, який шампунь буде відповідати вашим потребам, про типи, правила використання та інгредієнти, що містяться в шампунях проти лупи.

Шампунь проти лупи - це одночасно і ліки, і догляд за шкірою голови з особливими потребами. Лупа - це дерматологічна проблема, яка хвилює багатьох людей. Це може стати причиною постійного свербежу, жирності волосся, і перш за все, це естетична неприємність.

Шампунь проти лупи

На щастя, все можна виправити - часто потрібно лише систематично користуватися правильним шампунем проти лупи, наприклад, FORFORIN. Однак який шампунь вибрати? Це не така проста справа. У магазинах та аптеках ви знайдете цілий арсенал препаратів для боротьби з лупою. Однак купувати перший ліпший не варто. Ви можете придбати такий, який зовсім не допоможе, або навіть зашкодить.

Лупа: що це таке і що її викликає?

Лупа - це шкірне захворювання, але не небезпечне і не заразне. Воно проявляється лущенням рогового шару епідермісу у вигляді великих або менших пластівців.

Лупа сама по собі може бути проблемою, але вона також є проявом іншого основного захворювання, наприклад, псоріазу, себорейного дерматиту або атопічного дерматиту. Також може розвиватися на тлі гормональних порушень.

Однак зазвичай це викликано недостатньою гігієною, сухістю шкіри голови (найчастіше це трапляється взимку), алергією (навіть на шампунь), молочницею і навіть неправильним харчуванням або стресом. І в залежності від того, що є причиною появи лупи і чи вона суха чи жирна, щоб позбутися від неї, слід вибрати правильний шампунь.

Склад продуктів для боротьби з лупою

Крім препаратів, що відпускаються за рецептом дерматолога, в аптеках є вибір продуктів, що містять інгредієнти, які борються з різними формами лупи. Це в основному саліцилова кислота, піритион цинку, сульфід селену, кетоконазол, 1-метилнікотінамід хлорид або інші похідні імідазолу, а також різні поживні речовини, що зміцнюють, зволожуючи та зменшуючи симптоми лупи, допомагаючи підтримувати здоров'я шкіри голови. Це можуть бути, наприклад, білки пшениці, олія чайного дерева, комплекс вітаміну А та Н, гліцерин, арганова олія та сечовина. Ці сполуки усувають причини лупи та гальмують її утворення.