У порівнянні з попереднім роком оренда квартир у Львові дещо подорожчала. У 2021 році за добу оренди житла доведеться віддати 3000 грн і навіть більше.

Традиційно найбільший попит на щодобову оренду житла зростає наприкінці грудня. Ціни зростають відповідно до попиту.

Різні типи квартир

Вартість оренди сильно залежить від місця знаходження в місті. Так, житло в історичному центрі Львова або у ближніх до нього районах обійдеться у новорічну ніч від 3000 грн. Це при тому, що у звичайні дні вартість житла поблизу історичних пам’яток становить приблизно 1000 грн.

Ціни на однотипне житло можуть різнитись на різних сервісах для бронювання. Так, на дуже популярному сайті де можна знайти оренду квартир у Львові - орендувати житло в центрі можна за 7000-8000 грн, а на менш розрекламованому Real Estate схожі квартири можна знайти за 1000-1300 грн.

Спеціалісти зазначають, що власники віддають перевагу тим орендаторам, які винаймають квартиру на 3 доби або більше. Так, середня ціна на однокімнатну квартиру у Львові на святкові дні складає 2000 грн. Оренда квартир із двома або трьома кімнатами коштує 7000-10000 грн за добу залежно від рівня комфорту і площі.

Передбачливі орендатори почали бронювати житло у Львові ще із другої половини вересня. Найбільший популярні дати перебування у місті з 24 грудня до 10 січня. Знайти житло в оренду можна і наприкінці грудня, але вибір оголошень буде вже значно меншим.

Минулого року ціни на оренду житла у Львові були нижче, а попит вище. Напередодні Новорічних свят власники різко збільшили ціни. Так, житло яке на початку грудня коштувало 300 грн на добу стало коштувати 700 грн на околиці міста і 900 грн у центральних районах. Такого ж збільшення варто очікувати й у 2021 році.

Якщо ви вирішили не звертатись до рієлтора, а шукати житло самостійно, треба уважно перевіряти сайт та самі об’яви. Дуже часто шахраї, користуючись ажіотажем вказують неточну суму, або прикріплюють неактуальні фотографії житла. Обирайте для пошуку ті сайти, які мають сервіс перевірки житла, яке пропонується в оренду.

В іншому випадку, вже приїхавши до Львова, ви можете просто не потрапити до орендованого житла або у квартирі будуть набагато гірші умови, ніж було обіцяно. Також, обираючи житло у незнайомому місті, звертайте увагу на адресу будинку. Часто власники вказують, що квартира знаходиться поблизу центру чи якоїсь конкретної пам’ятки та відповідно до цього встановлюють завищену ціну. Насправді до центру може буде необхідним добиратися не 15 хвилин, а майже годину. Завжди перевіряйте розташування нерухомості на мапі Львова.