Якщо навіть мандаринки та святкові вогники не дарують вам відчуття передноворічного дива, радимо з головою зануритися у книжковий світ, де зима — це період чудес, непередбачуваних змін і щирої любові.

1. Джозі Сільвер «Одного разу на Різдво»

Не думайте, що це типова soap opera, де з першої сторінки розумієш, чим закінчиться книжка. Якщо ви шукаєте легку, небанальну та захоплюючу історію кохання з першого погляду — це те, що вам необхідно! 

У переддень Різдва Вона побачила Його через вікно в забитому автобусі. Він сидів на зупинці, читав і ховався від морозу, кутаючись у шарф. Їхні погляди зустрілися лише на мить, але тепер Лорі попри все прагне знайти хлопця з автобусної зупинки.

2. О. Генрі «Дари Волхвів»

Ні одна підбірка книжок для новорічного настрою не може проігнорувати існування цієї історії. Ця новела стала символічною і вже більше 100 років (рік видання новели — 1905) живе в серцях читачів.

Долар і 87 центів — це все, що у неї було. А попереду Різдво, і так хочеться подарувати коханому чоловікові щось дійсно вартісне! 

Але лише долар і 87 центів. Доведеться чимось жертвувати. Єдине, що в неї є — довге блискуче волосся. Але ж для кохання нічого не шкода, чи не так?

3. Керстін Ґір «Замок у хмарах»

Підлітковий новорічний детектив, який сподобається навіть дорослим. Колоритні герої, атмосфера засніжених швейцарських гір і готельчик «Шато Жанв’є», який приховує безліч таємниць.

Сімнадцятирічна Фанні Функе — покоївка у старовинному готелі «Шато Жанв’є». Напередодні Різдва до цієї місцини завітали гості, щоб відпочити від міської метушні та зустріти Новий рік поблизу швейцарських гір. У Фанні (та і у всього персоналу) тепер купа роботи, але сумувати їм точно не доведеться. Саме у «Замку у хмарах» відкриються страшні таємниці тих, хто сюди завітав. Традиційний новорічний бал у «Шато Жанв’є» зірве маски таємничості.

4. Збірка оповідань «Коли сніг пахне мандаринками»

Історії від українських авторів, які зігрівають навіть у найлютіші морози. Герої оповідань — підлітки, кожен зі своїм життєвим багажем та планами на майбутнє. Але усіх об’єднує одне  — бажання новорічного дива.

До книги увійшли оповідання як починаючих, так і вже відомих українських письменників, як-от Дорж Бату, Мар’яна Савка чи Надя Біла.

5. Ніл Ґейман «Зоряний пил»

Яка ж підбірка книжок для новорічного настрою без доброї казки для дорослих? «Зоряний пил» — це історія про добро, справедливість та любов. У сюжет вплетено багато повчальних історій, які мають на меті донести мораль до усіх читачів від мала до велика.

В основі книжки — життя без тями закоханого у Вікторію Форестер Трістана. Він готовий на все заради її прихильності — навіть принести зірку, що впала з неба. Молодик вийде за межі рідного села і стикнеться з небезпечними пригодами, щоб зрозуміти істину любові.

Бажаємо побільше цікавих книжок, веселих свят та щасливого Нового Року!