Асортимент кліматичного обладнання налічує кілька тисяч різних систем, які відрізняються технічними параметрами, призначенням, можливостями та функціональністю. Для нормалізації мікроклімату в будинку може знадобитися кілька приладів. Основне призначення кліматичних систем - створити оптимальні для людини умови, а саме охолодити або обігріти кімнату, зволожити повітря або осушити його. Сучасні агрегати відрізняються багатофункціональністю та здатні виконувати кілька завдань.

Системи кондиціювання

Бажання купити кондиціонер стає особливо актуальним в літній період, коли температура на вулиці сягає позначки 30°С. У приміщенні стає неможливо дихати, спати та працювати. Найпопулярніші й найдоступніші пристрої - спліт системи. Вони здатні обслужити кімнату в 20-50 кв. метрів. Напівпромислові моделі касетного й колонного типу без труднощів охолоджують приміщення площею понад 50 кв. метрів. Головний критерій ефективної роботи агрегатів - відсутність перешкод і правильний монтаж. Варто відзначити, що деякі моделі необхідно встановлювати в спеціально підготовлені місця, плануванням яких слід займатися на початку капітального ремонту приміщення.

Для офісів, напівпромислових і житлових багатокімнатних приміщень часто купуються мульти спліт системи на 3 і більше кімнат. Це такі ж спліт системи за винятком кількості внутрішніх блоків і, відповідно, кімнат, що обслуговуються. Вибираючи таке обладнання, можна забезпечити комфортним мікрокліматом кілька приміщень одночасно. При цьому завжди є можливість купити мульти спліт систему з різними за характеристиками і конструкцією блоками. Найпростіше придбати один зовнішній блок і, ґрунтуючись на особливості кімнат, вибирати внутрішні. До основного блоку можна підключати касетні, канальні, настінні чи підлогово-стельові блоки. Як виглядає кондиціонер мульти спліт система, ви дізнаєтеся на сайті https://rivne-cond.rv.ua/uk/products/kondicionery/multi-split.

Системи вентиляції

Основне завдання вентиляції в приватному будинку, офісній або адміністративній будівлі - ліквідувати застояне повітря з приміщення й наповнити його свіжим. Існує три типи вентиляційних систем: витяжна, припливна та припливно-витяжна. Перша здатна лише вивести запахи з кімнати, друга - створена для нагнітання потоку свіжого повітря.

Витяжна вентиляція широко використовується в місцях приготування їжі, санвузлах і роздягальнях. У конструкцію агрегату входить канальний вентилятор і рекуператор.

Припливна система створена для доставки чистого повітря в приміщення. В її конструкцію входять фільтри, вентилятор, рекуператор, нагрівальний елемент і повітропровід.

Повноцінною й найбільш ефективною системою є припливно-витяжна (загально обмінна). Вона здатна наповнити кімнату припливом відфільтрованого, підігрітого або охолодженого повітря. Якщо вас цікавить вентиляція в Рівному, зверніться до спеціалістів компанії "Рівне-кондиціонер". На сторінці https://rivne-cond.rv.ua/uk/products/ventilyaciya ви знайдете всю необхідну інформацію про системи, їх характеристики та особливості. Також компанія може запропонувати вам придбання осушувачів, зволожувачів повітря, канальних, касетних та стельових кондиціонерів оптом та вроздріб.

Універсальні рішення

Тепловий насос для обігріву будинку - це унікальний пристрій, що здатний працювати на охолодження, обігрів і вентилювання приміщень. Завдяки своїй багатозадачності агрегати є затребуваними на світовому ринку кліматичного обладнання. Головною відмінністю систем є принцип їх роботи, а саме використання природних ресурсів.

Існує кілька типів теплонасосів: водні, повітряні та ґрунтові. Перші використовують енергію води, другі - повітря, треті - землі. Кліматичні комплекси передбачають вертикальний або горизонтальний монтаж, що залежить від площі володінь замовника. Придбати тепловий насос можна в Інтернет-магазині, пройшовши за посиланням https://rivne-cond.rv.ua/uk/products/teplovi-nasosi. На сайті представлені якісні моделі від відомих виробників BALLU, Cooper & Hunter, Panasonic і Electrolux.

Вибирати систему необхідно продумано, з урахуванням зони її експлуатації, місцевого клімату, доступності ресурсів та інших моментів. Доцільно замовити установку теплового насоса під ключ, просто довіривши завдання компетентним експертам.

Обслуговування кліматичних комплексів не обмежується банальним чищенням систем фільтрації. Крім цього необхідно своєчасно проводити виміри робочого тиску, перевіряти цілісність та герметичність з'єднань, усувати навіть незначні неполадки.