Правильний вибір змішувачів для ванної може допомогти економити воду і енергію - і це вигідно не тільки для сімейного бюджету, а й для всієї планети.

Як вибрати найбільш екологічні аксесуари для умивальника, душу або ванни?

Виробники пропонують широкий спектр різних рішень з різних цінових категорій. Не забувайте вибирати змішувачі на сайті https://luxaqua.com.ua/ як за розміром і стилем ванної кімнати, так і по тому, як ви їх використовуватимете. Що стосується продуктивності, зверніть увагу на технічні характеристики і маркування, яке супроводжує змішувач.

Прості способи економії води

Основним союзником в боротьбі з втратами води є аератор. Це спеціальний фільтр, встановлений на кінці виливу. Завдяки цьому струмінь води більш аерується, що знижує її витрату на 40-60%. У аератора є і ряд інших переваг. Після його установки ви практично не відчуєте труднощів у використанні крана, і його легко замінити в разі механічного пошкодження або руйнування через жорстку воду. Випускаються аератори з пластика і металу - варто пам'ятати, що останні більш міцні.

Не менш простий спосіб знизити витрату води - вибрати змішувач з одним важелем. Коли ви маневруєте двома кранами, щоб встановити потрібну температуру, ви втрачаєте багато води. У разі одноважільного змішувача ви можете одним рухом створити потік води потрібної температури. У цієї проблеми є ще одне рішення, більш просунуте, але теж трохи дорожче - мова, звичайно ж, про змішувачі, оснащені термостатом. Завдяки цьому вода з самого початку тече з-під крана при постійній температурі, раніше встановленій вами.

Нарешті, варто пошукати змішувачі з двоступеневою головкою. Важіль працює в два етапи: спочатку він випускає середнюій струмінь, а вже потім - сильний. Це рішення особливо зручно встановлювати поряд з умивальником.

Класи витрат

Одна з найважливіших ознак, на яку слід звертати увагу при виборі змішувача, - це так званий клас витрат. Він повідомляє, скільки літрів води проходить в секунду. Існує шість класів потоку:

  • Z - до 0,15 л/с;
  • А - до 0,25 л/с;
  • S - до 0,33 л/с;
  • Б - до 0,42 л/с;
  • C - до 0,50 л/с;
  • D - до 0,63 л/с;

Класи низької витрати, такі як Z або A, ідеально підходять, наприклад, для змішувачів для умивальників, де не потрібен сильний і багатий струмінь води. У випадку зі змішувачами для ванни ситуація дещо інша - тут слід пам'ятати, що змішувачі низького класу, хоч і екологічні, але затягують наповнення ванни.