Напевно в зв'язку з державними закупівлями у багатьох виникали питання. Саме в цій важливій сфері все частіше можна було помітити елементи корупції. Вся ця інформація ще недавно була наглухо закрита від людей і викликала різноманітні домисли. Сьогодні можна спостерігати зовсім іншу картину, яка реально демонструє якісні позитивні зміни в нашій країні. Тепер можна проводити держзакупівлі онлайн, скориставшись чесними і відкритими торгами. Якщо порівнювати зі ще недавньою минулою ситуацією, такий підхід можна назвати дуже серйозним досягненням, яке робить сферу державних закупівель відкритою і доступною для людей.

В принципі, сьогодні кожен підприємець має можливість взяти участь в даному процесі. Наприклад, якщо людина володіє власним виробництвом, яке займається виготовленням певного виду продукції, вона цілком може створити власну пропозицію і розмістити її на відповідному майданчику. Так підприємцю набагато простіше буде знайти ринок збуту. У свою чергу покупці зможуть обрати для себе найбільш актуальні та цікаві з точки зору цінової політики пропозиції.

Те ж саме може стосуватися проведення аукціонів, продажу та покупки заставного майна, проведення різного роду торгів. Всі ці дії сьогодні можуть бути доступні кожному, хто стежить за даними процесами. Відповідно, для підтримки корупції залишається значно менше можливостей. Якраз цього і домагалися творці нашумілої сьогодні системи ProZorro. Вона дозволила зробити державні закупівлі максимально прозорими і зрозумілими для всіх. Всі ці процеси можна переглянути на майданчику «Держзакупівлі.Онлайн», і тут же є можливість розмістити власну пропозицію.