Погляд людей завжди притягувала краса кованих металевих виробів. З давніх часів людство, а це кілька тисячоліть, обробляє гарячий метал тиском, тобто куванням. Такий спосіб заснований на роботі з металевої заготівлею, розігрітій до температури тисячі градусів. Високі температури значно полегшують роботу з металом, роблячи його більш пластичним, а це дозволяє виготовляти з нього справжні витвори мистецтва. Виготовлення неординарних і унікальних виробів з металу, називається художнім куванням, і працювати над ним можуть люди, наділені природою творчим талантом

Про смак і статус

Вироби художньої ковки здатні креативно прикрасити зовнішній вигляд заміської садиби, будь-якого стилю, а також облагородити присадибну територію, підкресливши цим статус і естетичні смаки її власника. Прийнятні ціни на ковані перила, хвіртки, забори, ковані ворота та решітки на вікнах, дозволяють власникові будинку не тільки наповнити навколишній ландшафт красивими ковано -художніми елементами, але також фізично захистити свою садибу від небажаного візиту.

Про ковальську майстерність, силу і мужність

В давньогрецькій міфології були певні боги, які постійно опікувалися майстрами ковальських справ. До якого б шматку металу не торкалися руки коваля - просте залізо перетворювалося на справжній витвір мистецтва, будь-то обладунки лицарські або зброя, сільськогосподарський інструмент або предмети домашнього начиння. У багатьох народних переказах, головним героєм яких був майстер-коваль, ці люди наділялися богатирською силою, високим почуттям справедливості і великою мужністю. У вогні і в їх солоному поту, народжувалася всенародна заслужена повага до людей цієї важкої професії.

Про розквіт художньої ковки

Небувалий розквіт художнє кування металу отримало в сімнадцятому і вісімнадцятому столітті, коли ковані металеві вироби були, чи не головною архітектурною і ландшафтною прикрасою будь-якого маєтку і присадибних територій заможних громадян. Розвиток металургійної галузі, і зокрема чавунне лиття, звільнив ковальських майстрів від виробництва трудомістких виробів, які не потребують творчого натхнення. Ковалі зосередилися на виготовленні, по справжньому цінних, і унікальних по естетичної привабливості, високохудожніх виробів. Такі шедеври досі прикрашають музеї, садиби і будинки, викликаючи інтерес у сучасників.