Батьківщиною чаю вважається Китай. Згодом мандрівники привезли рецепт в Європу. Спершу цей напій вважався розкішшю. Але це не завадило його популярності - вона невпинно зростала. В англійських сирих і прохолодних кліматичних умовах це чудовий метод зігрітися. В Україні популярність і всенародну любов чай знайшов лише в 19 столітті.

Трав'яний чай

Традиційним напоєм вважається чай з трав. У наш час існує велика різноманітність чаю з фруктовими і трав'яними добавками. Ароматні, смачні рослинні напої виготовляються виключно з натуральних високоякісних рослинних компонентів. Трав'яні чайні напої використовуються для зміцнення здоров'я і профілактики різних захворювань організму. Зокрема, фіточай для серця корисний, він не містить кофеїну. До складу трав'яного чаю можуть входити один або кілька компонентів. Сьогодні любителям чаю на сайті https://newtea.ua/uk представляється широкий вибір асортименту. Також існують постачальники чаю, які займаються оптовим продажем чаю з трав'яними та фруктовими добавками для  аптек і медичних установ, продовольчих магазинів, підприємств громадського харчування.

Про корисні властивості

Крім чудового смаку, чай володіє і цілющими властивостями. А придбати фіточай ви можете в спеціалізованому інтернет-магазині, який пропонує широкий асортимент. Кофеїн надає тонізуючі дію, благотворно впливає на серце. Також застосовують його як потогінний засіб. Це профілактика карієсу, антисептична дія. Зелений чай використовують при лікуванні простудних захворювань.

Результати досліджень американських вчених підтвердили, що систематичне вживання зеленого чаю запобігає розвитку багатьох хвороб.

Насолоджуючись ароматним гарячим напоєм, люди навіть не замислюються про його користь. Чай містить в своєму складі кофеїн, дубильні речовини, ефірні масла пектини, ензими, органічні кислоти і вітаміни.

Науковими дослідженнями доведено, що через високий вміст анттиокислювачів чай робить позитивний вплив на попередження утворення тромбів і розвитку атеросклерозу кровоносних судин. Дані статистики вказують на те, що у людей, які п'ють чай, рідше трапляються інсульти і інфаркти, оскільки речовини, що входять до складу напою не дозволяють холестерину відкладатися на стінках судин.

Процес заварювання чаю непростий

Для початку необхідно вибрати якісну заварку. Важливу роль відіграє колір, запах, відсутність сторонніх домішок. Чай насипаємо в попередньо прогрітий чайник для заварювання.

У нашій культурі чай вже давно зайняв гідне місце, досить згадати його значення в традиціях народу.