Висадити квіти, кущі і траву недостатньо, щоб сад завжди виглядав ідеально. Підтримка краси ландшафту вимагає регулярних витрат сил і часу. Цю роботу неможливо здійснювати без допоміжного обладнання. Досвiдченi садівники використовують професійні дорогі інструменти. Для новачків буде достатньо базового набору. На сучасному ринку товари для роботи в саду представлені в широкому асортименті. Щоб знати, що саме потрібно для догляду за рослинами, слід вивчити список основних інструментів.

Шланг для поливу і насадки

Рослини не можуть жити без потрібної кількості вологи. Зі звичайної лійки якісно полити сад не вдасться. Для цих цілей відмінно підійде садовий шланг і спеціальна насадка, що розсіює воду. Краще, якщо на ній буде клапан, який контролює натиск. Таким чином не доведеться постійно відлучаться від поливу, що відкрити або закрити воду.

Сучкоріз або секатор

За допомогою обох пристосувань можна обрізати товсті жорсткі гілки. Відрізняються вони довжиною рукоятки: у сучкоріза вона довше. Призначення цього інструменту — зрізання гілок і сучкiв у важкодоступних місцях. Ціна на сучкоріз в Києві може бути різною в залежності від якості інструменту i фiрми виробника. Секатори ефективні тільки за умови, що їх леза досить наточені.

Пила

Для спилювання тонких гілок підійде пила з вигнутим лезом. Найпростішу модель можна придбати в будь-якому магазині з товарами для саду та городу. Якщо на ділянці ростуть дерева, то для догляду за ними потрібна пила побільше. Досвідчені садівники рекомендують придбати інструмент, який складається до компактних розмірів для зручності транспортування.

Садові ножиці

Здавалося б найбільш просте пристосування, але без нього в саду не обійтися. Краще якщо леза будуть з нержавіючої сталі, а ручки з пластмаси. Вони стануть в нагоді для дрібних завдань: розрізання пакетів з насінням і добривом, мотузок. Дуже кориснi також при збираннi врожаю.

Граблі

Для прибирання листя і сміття використовується цей інструмент. Садівник сам вибирає яку форму і розмір йому потрібно придбати на https://plants-club.ua/ru/. Предмет досить багатофункціональний.

Мотика для саду

Виконує 2 функції: створення окантовки ділянки землі і видалення коренів рослин, що залишилися на верхньому шарі грунту. Для цього інструменту знайдуться й інші сфери застосування.

Лопата

Асортимент моделей лопат на ринку дуже широкий. Починаючому садівникові обов'язково знадобитися пристосування середнього розміру для риття ям. Цю роботу точно вже не зробити за допомогою лише одних рук.

Сапка

Слід придбати саме різновид для оформлення країв газону. Також інструмент застосовується в процесі створення форми клумби. Сапка зробить ділянку візуально акуратною і доглянутою. Є моделі, які необхідно приєднувати до мережі, але для початку підійде ручний варіант.

Тачка

Цей інструмент потрібен для транспортування землі або іншого обладнання для догляду за садом. На ринку тачки представлені в різних розмірах.

Тример

Останній предмет в списку обов'язкових для садівника, але не менш важливий. Зайву траву, з якою не впоралася газонокосарка, прибере тример. Його величезною перевагою є відсутність проводів, які можуть потрапити під ніж під час роботи.

Це далеко не весь список інструментів, які допомагають зробити сад краще і підтримувати естетичний зовнішній вигляд. З часом початківець-садівник може докуповувати більш багатофункціональне обладнання в залежності від своїх уподобань. Прогрес не стоїть на місці і на ринку регулярно з'являються нові пристосування для догляду за садом.