Кажуть, що будинок мрії повинен бути теплим, і все це завдяки правильно спроектованій теплоізоляції та фасаду. Як запевняють досвідчені будівельні експерти - ніколи не варто економити занадто багато на такому типі обробки. Пам'ятайте, що інвестиції в утеплення фасадів пов'язані з вибором рішень, які мають скласти іспит протягом багатьох років. Але які точні ціни пов’язані з утепленням та фасадом будинку?

Ціна на утеплювач та роботу є неоднаковою

Перш ніж почати рахувати, пам’ятайте, що на кінцеву ціну, пов’язану з утепленням та фасадом будинку, завжди впливає безліч різних факторів. Такі витрати пов’язані не тільки з типом використовуваної техніки теплоізоляції, але також з розмірами та станом зовнішніх стін, товщиною ізоляції та навіть з регіоном, в якому знаходиться об’єкт нерухомості. Пам’ятайте, що ціни на послуги бригади з реконструкції та будівництва можуть суттєво відрізнятися залежно від конкретного регіону. Але переходячи до суті: ідея полягала в тому, щоб усі ціни та послуги усереднити, щоб мати змогу створити орієнтовний прайс-лист, що супроводжує дизайн утеплювача та фасаду будинку. Тому припускаємо, що будівля має 150 м2 зовнішніх стін, які не потребують попереднього ремонту, а утеплення без фарбування. Давайте розпочнемо!

Вартість утеплення будинку пінополістиролом - поетапно

Спочатку розглянемо найпопулярніший теплоізоляційний матеріал - пінополістирол. Якщо припустити, що якісний білий пінополістирол товщиною 10-12 см коштує близько 200 гривень за квадратний метр, то за утеплення будівлі із 150 м2 зовнішніх стін ви заплатите 30 000 гривень. Крім того, потрібно додати клейовий розчин, за який доведеться заплатити близько 30 000 гривень. Таким чином, загальна вартість полістиролу та розчину становитиме близько 35 тис.

Наступний момент - вартість склопластикової сітки та клею для її вбудовування. Отже, за необхідну кількість фасадної сітки на площі 150 м2 ви заплатите близько 2 370 гривень, тоді як за клей для вкладання сітки - близько 4 500 гривень.

Наступний етап кошторису стосується вибору зовнішньої штукатурки. На цьому етапі вам потрібно подумати, який тип товару буде найкращим для вашого домашнього контексту. Мінеральна штукатурка виявляється найдешевшою, вона коштує близько 94 гривні за 20 кілограм. Далі йде акрилова штукатурка, ціна якої зазвичай становить близько 1350 гривень за 25 кілограм, силікатна штукатурка - 1614 гривень за 25 кілограм, а силіконова штукатурка - 1955 гривень за 25 кілограм.

Ціна за роботу складає від 500 грн./м2.