1. Правильно сплануйте ергономіку помешкання, звернувшись по допомогу до архітектора чи дизайнера. Це дасть змогу раціонально використати площу, а також визначити зручний алгоритм життя в помешканні. Планування ергономіки стане кістяком для створення дизайн-проекту. Воно ж забезпечить ефективне використання житлової площі.

2. Замовте дизайн-проект. Це важливо! Ваші нервові клітини, як і суми в гаманці буде збережено завдяки мінімізації переробок в процесі ремонту, а також уникненню невиправданих витрат (скажімо, куплена «на око» керамічна плитка стає тягарем по закінченню ремонту). А ще, якщо Ваш дизайн-проект «під ключ» виконуватиме студія Євгена Кваші, Ви розумітимете загальний вигляд помешкання по закінченню ремонту.

3. Розпочинайте ремонт з професійною командою майстрів, які робитимуть об’єкт від початку і до кінця. Це дасть можливість уникнути перекладання відповідальності на третіх осіб і гарантує відповідальність за результат лише одного підрядника.

4. Авторський супровід – основна гарантія того, що весь ваш проект буде максимально втілено в життя відповідно до візуалізації дизайну помешкання. Супровід зекономить ваш час на 90%, а ще, ви уникнете непотрібних дзвінків від майстрів та з’ясування зон відповідальності. Це чи не єдиний спосіб зробити процес ремонту приємним та не енергозатратним.

5. Довіряйте і не заважайте працювати. Знайдіть дизайнера чи архітектора, який спроектує інтер’єр вашого помешкання, дізнайтесь про нього все, почитайте відгуки та отримайте рекомендації (якщо це можливо). Будьте прискіпливими. Але! Коли розпочнете співпрацю і ремонт – розслабтеся і довіртеся. Не заважайте творити, лише у такій атмосфері результат перевершить ваші очікування. Ви будете приємно вражені, а виконавець – з насолодою віддасть вам проект, виконаний з любов’ю.

6. Бюджет! Прорахуйте бюджет з дизайнером і підрядником. Якщо робите помешкання «під ключ», то такий підхід вам буде вигідним лише за умови, що з бюджетом не виникне проблем, оскільки «під ключ» передбачає замовлення всіх матеріалів оздоблення і меблів наперед, що значно скорочує час ремонту. А це в свою чергу – аванси, завдатки та проплати.

7. На чому точно не варто економити? Завжди є певні межі в бюджеті на ремонт, в когось більші, в когось менші. Однак, щоб інтер’єр був ефектним і не одноразовим, в жодному разі не шкодуйте гроші на:

  • Двері;
  • Меблі;
  • Техніку;
  • Сантехніку.

Якщо ви оздобите стіни дорогущими штукатурками, але поруч поставите стіл з дешевого ДСП - повірте, ви все зіпсуєте.

8. Якісна проводка та світильники. Дорого? Не завжди. Сучасний ринок пропонує альтернативи на будь-який гаманець, а переваги ви оціните одразу. До прикладу, фонова підсвітка, що вмикається коли є рух, допоможе вночі по дорозі на кухню за склянкою води. Таким чином вам не доведеться вмикати основе світло, напружувати очі та будити рідних.

9. А як щодо розумних систем? Так, котел, пожежна система, охорона помешкання – всім цим можна керувати віддалено, будучи спокійним за безпеку оселі. А у випадку непередбачуваних ситуацій ви отримуєте сповіщення та завжди можете оперативно відреагувати.

10. Десятим кроком буде найголовніший момент – пам’ятайте, що все можна змінити, а ваші нерви не вартують того, аби перейматись кожною дрібницею. P.S. Зазвичай нерви того, хто проводить супровід ремонту – роками натреновані і можуть поберегти ваші, разом з гаманцем. А вам залишиться лише планувати переїзд та насолоджуватись!