Група пористих бетонів відрізняється наявністю в їх структурі пор, що отримуються в процесі спінення бетону. Це забезпечує меншу щільність матеріалу та низьку теплопровідність. Щільність матеріалу може бути різною і залежить від співвідношення бетону до продукту, що дозволяє здійснювати процес його вспучування. Основними з них є пісок з кварцу та пудра з алюмінію. Сюди ж можна додавати різні промислові відходи. Сьогодні будинки з газоблоків дуже популярні, бо вони дозволяють значно економити на будівництві.

Процес затвердження отриманої маси має два способи, за рахунок яких пористий бетон розділяється на:

  • пінобетон, що має естетичний процес твердіння;
  • газобетон, який твердіє в автоклавній печі, нагріваючись до 184 С, його насичують паром під тиском.

Готові газосилікатні блоки мають чотири контури та різну форму:

  • гладку та пряму;
  • з паз-гребенем;
  • з нішами, що полегшують захват блоку руками.

Залежно від площини, імпульсної амплітуди від 350 до 700 кг / куб, газосилікатні блоки з пористого бетона можуть служити для утеплення будинку або зведення опорних стін. Стіна з такого матеріалу стає монолітною, оскільки точні розміри блоків дозволяють з'єднати їх клейкою сумішшю, що прискорює роботу і дозволяє потім накладати на них облицювальну плитку.

Матеріал, як і дерево, прекрасно піддається обробці

Його можна різати і стругати, додаючи будь-яку форму, прокладати штроби. Мікроклімат у будинку з таких блоків також схожий на дерев'яний - матеріал «дихає» і разом з тим регулює вологість повітря всередині приміщень. Висока акумуляція тепла блоків захищає приміщення від різкої зміни температури.

На відміну від дерева такий матеріал має відмінні вогнестійкі властивості - він не горить, а у випадку пожежі - не виділяє токсичних речовин. Матеріал екологічно чистий, не гниє та не пліснявіє. Має хороші звукоізоляційні властивості внаслідок своєї пористої структури. Капілярно-пориста структура блоків відрізняється високою морозостійкістю, що дозволяє використовувати їх для будівництва будинків в умовах холодного клімату.

Зведені стіни з газобетонних блоків значно знижують навантаження на фундамент. Відношення площини та точності такого матеріалу добре поєднуються при будівництві будівлі висотою до 20 метрів. Відрізняючись прекрасними технологічними характеристиками, матеріал робить будівництво менш затратним.