Відпочинок у Львові - гарна ідея як на вікенд, так і на більш довгий час. Відповідно, чим довше ви там перебуваєте, тим більше зможете побачити. Ми зібрали десятку топових місць, в яких варто побувати, за умови, що у вас є 2 дня у Львові та час і натхнення роздивлятися все навкруги та відпочивати.

Відпочинок у Львові: де зупинитись

Цікаві місця Львова

Львів для туристів - джерело емоцій та атмосферності. Тут можна відпочити дешево, прорахувавши обов’язкові витрати та якщо не робити ситуативних покупок. Можна зекономити, якщо обрати проживання у Львові подобово, а не готель. У будь-якому разі це місто прекрасно і взимку, і влітку. І заслуговує на те, що його роздивлялися, ним дихали.

Що подивитись варто:

  1. Площу Ринок - сюди не слід йти одразу. Це прогулянка для притомлених ніг після вже декількох локацій. Десь пройдетесь, десь посидите, десь вип’єте кави. Поспішати вам тут не захочеться.

  2. Міську Ратушу - круті сходи вас виведуть на дах. І якщо сама споруда вас не вразить (а це майже так), то вид на місто з пташиного польоту байдужим не залишить. Ще й класних фоточок для інстаграму наробите.

  3. “Високий замок” - місце для погуляти та трохи вирватися з лав міста. Ви багато чутимете про нього, та зрештою варто знати, що воно таке. Це великий парк с залишками оборонної споруди, котрий піднімається вгору, і у найвищій точці ви побачите місто с тисячами його дивакуватих будинків як на долоні.

  4. Собор Святого Юра - храм УГКЦ, що внесений до Всесвітньої спадщини Юнеско. В нього чудесна архітектура та цікава багатовікова історія;

  5. Львівський театр - в ньому варто й побувати. Але й оглядини зовні теж справляють гарне враження. Львівська опера друга за красою після одеської. Такі пам’ятки слід знати.

  6. Італійський двір - чудесна архітектурна композиція сховає від гамірних вулиць і перенесе до італійського кіно. Тут можна перепочити чи випити філіжанку того, що любите з напоїв.

  7. Палац Потоцьких - будівля 19 сторіччя у стилі класицизму. В ній давалися бали та приймалися гості. Всередині збереглося автентичне оздоблення - ліпнина, мармур, танцювальна зала. Це була резиденція капітана мушкетерів в однойменному фільмі.

  8. “Музей сала”, де його не тільки презентують у дивному вигляді на кшталт “вуст Монро” чи “вуха Ван Гога”, але й можна скуштувати.

  9. “Криївка”. Ви не могли про неї не чути. Але могли не бути. А от побувайте. Це місце, де поїсти у Львові бажають всі. Бо запам’ятається вам цей похід за їжею надовго.

  10. Підземна річка - Полтва колись текла вулицями міста, але оскільки у той час треба було вирішити питання каналізації, а стоки стікали в річку, її замурували в колектор. Тепер це місце для туристів і класних кадрів.

Пам'ятки Львова: що варто подивитись

Це далеко не все, що варте вашої участі. Гарні собори, парки, музеї, творчі ініціативи, смачна кава, десятки крутезних закладів - все це завжди чекає на гостей.

Де зупинитись у Львові

А гостям ж треба десь жити. Варіанти аж три - готелі, хоcтели та оренда житла. І останній з них - тобто винайняти квартиру подобово - як не дивно, найзручніший та оптимальний з огляду на ціну та умови. Зняти квартиру в центрі Львова за гарними цінами допоможе сервіс подобової оренди Doba. Тут ви знайдете житло на будь-який термін та смак.

За матеріалами: https://doba.ua/ukr/