Пластикові ємності — це зручні та практичні помічники в багатьох життєвих ситуаціях. Залежно від обсягу, форми і особливостей матеріалу, ємності з полімерної сировини можуть виконувати масу різних функцій від перевезення добрив до організації системи водовідведення в приватних будинках.

Де ще використовують резервуари з пластику, та які ємності для води підходять для харчового використання, дізнайтесь далі з нашого матеріалу.

Виробництво пластикових ємностей

Пластик високо цінується при виробництві тари різного призначення. Застосування високоякісної сировини дозволяє створювати вироби, що безпечні для накопичення та зберігання харчових продуктів, води для пиття. При цьому контакт пластикової тари зі вмістом ніяк не позначається на органолептичних та харчових якостях вмісту.

Для речовин нехарчового призначення, таких як: паливних та мастильних матеріалів, добрив, технічної води, використовують пластик не менш міцний для харчових цілей, проте нижчої якості. Такі ємності дуже популярні в будівництві, у виробничій, сільськогосподарський, хімічній та інших областях.

Виробництво пластикових ємностей відбувається методом ротаційного формування, завдяки якому вироби не мають стиків або клеєних частин. Суцільнолита конструкція міцніша та надійніша за аналогів, що мають шви.

Сфера використання

Виходячи з особливостей конструкції, обсягу, призначення до використання резервуарів може мати серйозні відмінності.

  • Вертикальні ємності великого об'єму (понад 5 000) зі стінками в 2-3 шари, широко використовуються приватними домоволодіннями, пансіонатами, приморськими базами відпочинку, та в інших місцях, де ускладнена подача прісної води, або є часті перебої в системі водопостачання. Також ємності великих обсягів можна використовувати в харчовій та хімічній галузі.
  • Тару меншого обсягу різної конструкції, використовують в приватних домоволодіннях, а також у промисловій, будівельній, виробничій, та інших сферах.
  • Горизонтальні баки частіш за все використовують при організації систем водовідведення і каналізації в приватних будинках.
  • Вертикальні ємності зручно використовувати для накопичення та зберігання водних ресурсів, харчових та хімічних речовин, тощо.
  • Спеціалізовані транспортувальні ємності використовують при перевезенні технічних і питних рідин, води, КАС або інших добрив.
  • Кубічна ємність типу єврокуб широко використовується в харчовій, хімічній, сільськогосподарській галузях.
  • Дрібна тара (каністри, бідони, контейнери, діжки) зручна для зберігання харчової продукції різної консистенції. Широка горловина, щільна кришка, та зручні хвати з боків роблять ємності максимально зручними для використання.

В інтернет-магазині Літолан знайдете не тільки перечень продукції, що зазначено в статті, а ще багато іншого, що може стати в пригоді як вдома, так і на роботі.