Проводячи аналіз сайтів, на яких розміщені вакансії з працевлаштування, можна зробити висновок, що попит на роботу більший, ніж кількість пропозицій, які пропонують львівські роботодавці. Попри це, люди не дуже активно шукають роботу.

Останнім часом трудовий ринок диктує нові умови для шукачів роботи, які почали пошуки щойно, а також для робітників з великим трудовим стажем. Також не рідкістю стали випадки, коли люди шукають роботу вже тоді, коли лишаються без неї і ніяким чином не були готові до цього.

Як знайти роботу у Львові?

Підхід до пошуку роботи може бути різним, але шукачі вакансій для працевлаштування, які мають досвід роботи, частіше за все користуються двома основними правилами пошуку: якомога активніший пошук вакантних посад та використання для цього найбільшої кількості способів.

Де шукати роботу у Львові?

Для того, щоб знайти роботу у Львові, варто задіяти всі універсальні способи, які можна використати для працевлаштування:

пошук за допомогою друзів, родичів, знайомих; звернення в агентство з працевлаштування; газети та журнали; онлайн-платформи з працевлаштування; пошук роботодавця напряму.

Який масовий обман кандидатів на вакантні посади у Львові?

Експерти з моніторингу ринку праці знають про не дуже позитивні тенденції, як від працедавців, так і від можливих співробітників. Так, онлайн-платформи з пошуку роботи мають велику кількість об’яв про працевлаштування, але насправді компанії не шукають нових співробітників, а заробляють на кандидатах. В зв'язку з пандемією на заходній Україні стала популярною робота онлайн в різних сферах зайнятості від IT-технологій до медицини та сфери послуг.

25-річний бухгалтер Марія розказала, що вона розмістила своє резюме на одному з найпопулярніших сайтів з пошуку роботи і зраділа, коли майже одразу їй зателефонував представник однієї з компаній і запропонував прийти на співбесіду в новий світлий офіс в центральній частині міста. Радість дівчини була недовгою, оскільки на співбесіді їй запропонували самостійно оплатити стажування в компанії та одразу заплатити певні кошти.

30-річний менеджер по роботі з клієнтами Василь розповів, що 8 років тому, коли в нього небуло досвіду, почав шукати роботу. Оголошень про працевлаштування було багато, але на співбесідах йому пропонували займатися зовсім не тим, про що було написано в об’явах. Йому пропонували займатися реалізацією парфумів, БАДів або чаїв незрозумілого походження.

Не дивлячись на це, він знайшов роботу, але за роки роботи у нього сталося емоційне вигорання, і він не проти змінити сферу зайнятості. Коли хлопець розмістив резюме, зрозумів, що за роки ситуація не змінилась і він знов стикається с дивними роботодавцями, як 8 років тому.

Як все виглядає з точки зору роботодавців?

Незважаючи на складнощі, які виникли на трудовому ринку 2 роки тому, свідомість людей незмінна. Дивує, що кандидат на заміщення вакантної посади може не прийти на співбесіду чи на стажування через погану погоду чи особисті негаразди.

Експерти звертають увагу, що людям, які шукають роботу, варто пам’ятати, що на ринку величезна кількість спеціалістів, тому не варто чекати моменту, коли ви зможете самостійно обрати з кращих варіантів. Слід активно конкурувати і розуміти, що саме досвід та наполегливість посприяють вам в пошуку гідної вакансії.