За оцінками стоматологів, реставрація зуба потрібна не тільки для створення красивої посмішки. Пошкодження тут можуть змінити прикус, що має вельми і вельми негативні наслідки. Тому, немає нічого дивного в тому, що фахівці стоматологічних клінік рекомендують не зволікати з візитом до лікаря в разі навіть порівняно невеликих пошкоджень зуба.

Як показує практика, представники сучасного суспільства поспішають до стоматолога в разі пошкоджень передніх зубів. В цьому немає нічого дивного, тому як тут істотно страждає привабливість усмішки. Ось тільки не варто думати, що реставрувати потрібно тільки передні зуби.

Окремо варто відзначити, що реставрація зуба ціна залежить не тільки від розташування пошкодженого зуба, але і від особливостей виконуваних робіт. Також, тут важливу роль відіграють особливості використовуваного матеріалу. В ідеалі, попередньо проконсультуватися зі стоматологом, що допоможе уникнути негативного розвитку ситуації і додаткових витрат.

Особливості відновлення зуба

Одним з найбільш популярних рішень виступає пряма реставрація. Суть процедури полягає в направленому впливі виключно на один зуб. Для відновлення використовується сучасний полімер, який застигає під впливом ультрафітолета. Стоматолог використовує спеціальний прилад, який гарантує якість зчеплення матеріалу з поверхнею зуба. Для досягнення максимальної адгезії, попередньо пошкоджений зуб очищається від нальоту чи каменю. У ряді випадків може знадобитися лікування карієсу.

Тільки після повноцінного лікування (при його необхідності), стоматолог приступає до відновлення. З огляду на особливості використовуваної технології, необхідність в знеболюванні відсутня. Виняток: люди з чутливою емаллю. В цьому випадку стоматолог використовує місцеву анестезію щадного дії.

Переваги

Основною перевагою виступає відмінна швидкість реставрації поряд з мінімальним травматизмом. І це при тому, що ціна прямого відновлення зуба за допомогою фотополімерного матеріалу залишається на цілком адекватному рівні, , що не знижує якості робіт.