Citroën C5 Aircross – це компактний позашляховик із безліччю особливостей. Французький виробник чітко орієнтується на комфорт і обходиться без будь-яких «грубостей», які часто зустрічаються у цьому сегменті. C5 Aircross на ринку з 2017 року, перша незначна доопрацювання відбулася у 2021 році і супроводжувалася презентацією гібридного варіанту. Для моделі характерна близькість до фургона. Незважаючи на те, що форма автомобіля чітко відповідає моделі позашляховика, сім'ї та люди з підвищеними вимогами до простору є цільовою групою, і вони не тільки забезпечують простір у достатку, але й є плюсом у додаткових послугах. Офіційний дилер Сітроен тут.

Історія Citroën C5 Aircross

Історію Citroën C5 Aircross можна простежити до C-Crosser і, таким чином, першого позашляховика французького автовиробника. Вже в 2007 році була представлена перша модель у цьому сегменті, яка також була віднесена до компактного класу. Технічну основу забезпечує не хто інший, як Mitsubishi Outlander, що робить його справжньою класикою. У перші кілька років C-Crosser виявився досить популярним, але показники продажів у Німеччині потім зменшилися, і в 2012 році послідувала зміна на C4 Aircross і, таким чином, на пряму попередницю C5 Aircross. Також цього разу є близькі родичі, а саме Peugeot 4008 та Mitsubishi ASX. Особливістю C4 Aircross є можливість вибору повного приводу.

Особливості Citroën C5 Aircross

Citroën C5 Aircross не тільки йде по стопах своїх попередників з точки зору назви. Модель була вперше представлена ​​у 2017 році в Китаї, а вихід на ринок у Європі відбувся лише через два роки. Модель на ринку з 2019 року заснована на платформі EMP2 від Groupe PSA. Таким чином, Citroën C5 Aircross знаходить своїх аналогів у Opel Grandland X, а також у DS7 Crossback і Peugeot 5008. Всупереч назва, C5 Aircross не є похідною від седана середнього класу C5, а швидше збільшена версія. C3 Aircross, з яким існує значна візуальна схожість. Використовуються також «повітряні амортизатори», які зараз є типовими для бренду, і, таким чином, повітряні подушки, які покриті поліетураном і захищають від незначних зіткнень.

Citroën C5 Aircross у цифрах

Citroën C5 Aircross має рівно 4,50 метри, що робить його досить великим представником сегменту компактних позашляховиків. Француз має ширину 1,86 метра та висоту 1,69 метра. Простір в салоні величезний, що також обумовлено п'ятьма індивідуальними сидіннями. Вони дозволяють змінювати дизайн і можуть бути переміщені на 15 сантиметрів у задній частині. Крім того, спинки можна індивідуально регулювати ззаду і, за бажанням, навіть три дитячі крісла можна встановити поруч. Виробник вказує обсяг багажника 580 літрів. Якщо всі задні сидіння скласти, утворюється до 1630 літрів. Плюсом є автоматичне опускання поверхні сидіння, як тільки задні сидіння складаються.