Попит на оригінальні подарунки завжди залишається дуже високим. Адже, якщо порахувати всі приводи для вручення подарунків, то у кожної людини за рік їх набереться не один десяток – церковні й державні свята, дні народження та весілля близьких, рідних, просто знайомих. Всі ці події змушують більшість із нас «поламати голову» над вибором подарунку. Причому, сьогодні бажано відійти від банальності, та здивувати оточуючих оригінальним, цікавим подарунком.

Як вибирати подарунки

Вибір цікавих та незвичайних подарунків слід проводити в декілька етапів. Як відомо, всі подарунки діляться на дві головні групи: 1. Для жінок. 2. Для чоловіків. І шукати їх потрібно в різних місцях.

Наступним критерієм відбору виступає вік. Умовно, всіх потенційних одержувачів потрібно віднести до однієї з вікових груп, адже з переходом з однієї групи в іншу істотно змінюються інтереси: 1. Немовлята. 2. Маленькі діти (2-5 років). 3. Дошкільнята (5-7 років). 4. Молодший шкільний вік (7-12 років). 5. Підлітки (13-18 років). 6. Молодь (19-25лет). 7. «У розквіті років» (26-35 років). 8. Зрілі люди (36 -50 років). 9. Літні (51- 60 років). 10. Старі люди (60 і більше років).

Зрозуміло, що межі між цими групами умовні, можливі значні відхилення щодо конкретних людей, але враховувати вікові відмінності потрібно обов'язково. Окрім віку слід враховувати освіту, рівень доходу і соціальне становище. На наступній стадії вибору необхідно точно встановити розмір бюджету на покупку. Не потрібно вважати подібний підхід дріб'язковістю, фінансові можливості у кожного свої.

І, нарешті, переходимо до з'ясування уподобань і смаків одержувача. Їх можна з'ясувати, пригадавши всі випадки спілкування або в розмовах із знаючими одержувача подарунка людьми, або за його профілем в соціальних мережах. І тут слід зробити важливе зауваження. В останні роки в Україні проявляється все більш помітно тенденція, характерна раніше лише для країн Європи. Починають цінуватися предмети і речі, виготовлені вручну набагато більше, ніж фабричні вироби. Хіба це не оригінально, цікаво, незвично?