Оформлення особистої кімнати або загального приміщення в будинку, квартирі, салоні починається з вибору меблів, але завжди закінчується підбором пухнастого та приємного на дотик килима. Саме він стає справжнім символом затишку, служить для збереження тепла, дарує приємні тактильні відчуття, декорує простір.

Обираємо килим правильно

Величезна кількість компаній та майстерень по всьому світу займаються випуском вишуканої або простої, лаконічної продукції. У спеціалізованому магазині підібрана тільки така, яка заслуговує на увагу. При її виборі звертають увагу на матеріал, розмір та форму виробу, візерунки й колір полотна. Щоб обраний виріб повністю відповідав ряду вимог замовника, необхідно килим купити в кращому магазині. Тут зібрані якісні вироби, які створювали талановиті майстри з сучасних матеріалів.

Матеріал

Щоб вивчити інформацію про продукцію, рекомендовано звернути увагу на характеристики виробу. Їх можна знайти в картці товару або на бирці. Серед характеристик виділяють ті, які відносяться до опису складу, характеристик ворсу. У числі використовуваних як натуральний, так й штучний.

Для виробництва килимів використовують такі види матеріалів:

  • Вовна – килимові покриття з вовняних ниток виходять довговічними та практичними, вони зберігають свої властивості на тривалий час – на кілька десятиліть. Покриття з вовни відмінно вписуються в будь-який інтер'єр. Деякі вироби виплітають вручну. Таку продукцію відносять до справжнього ексклюзиву.
  • Шовк. Найдорожчі вироби, але й найефектніші. Готове полотно красиво переливається, дарує приємні тактильні відчуття. За покриттям легко доглядати, на його поверхні можуть бути абстрактні малюнки, колірні переливи або вишукані картини.
  • Віскоза. Нерідко такі моделі порівнюють з шовком, але вартість їх набагато нижче аналогів. Віскоза настільки ж приємна на дотик, вона переливається приємним блиском, на поверхню можна наносити різні візерунки.

Для виробництва використовують й недорогий нейлон або поліестер, капрон або інші синтетичні нитки. Вони дозволяють виготовляти міцні та довговічні покриття, які прослужать тривалий час й не потребують особливого догляду. Вартість виробів з синтетичних матеріалів залишається невисокою.

Розміри та форма

Часто при виборі звертають увагу на вироби, які покривають вільну частину кімнати. Якщо ж меблі в приміщенні на високих ніжках, краще віддати перевагу тій продукції, яка займе весь простір. Для оформлення вітальні або спальні підходить як круглий, так й квадратний килим. Перший можна використовувати для оформлення простір між меблями, другий – для покриття всього приміщення.