Неповторний, прекрасний Львів зачудовує своєю унікальною атмосферою. Вона створюється завдяки багатьом складовим. Та особливої уваги заслуговує архітектура казкового міста Лева. Сторіччя за сторіччям вправні майстри будівельних справ наповнювали його справжніми шедеврами.

Історична та культурна спадщина

Любов до своєї історії, культури, дбайливе ставлення до спадщини, дозволили зберегти містянам споруди, яким виповнюється не одна сотня літ. Тому з упевненістю можна сказати, що у Львові гармонійно поєднується безліч архітектурних стилів. Як стверджують дослідники, основним є:

  • готичний;
  • ренесанс;
  • бароко;
  • класицистичний;
  • модерн;
  • міжвоєнний;
  • еклектичний.

Сучасність та історія

Чудово вписуються у спільний ансамбль і новобудови. Впевнитись у цьому допоможе посилання: https://nerukhomi.ua/novostrojki-lvov/. На сайті якнайкраще можна дізнатися про різні житлові комплекси у багатьох районах містах. Сучасні забудовники піклуються про збереження унікальності архітектурних стилів Львова. Водночас, важливим є якість житла, його комфортність та зручність.

Архітектурне обличчя міста Лева формувалося віками. Базуючись на місцевому ґрунті, багатьма талановитими архітекторами, будівельниками було переосмислено свої ідеї та майстерно втілено в загальний план унікальні проекти. Тут як ніде більше відчуваєш взаємовплив різноманітних культур, що барвисто поєднується з етнічним колоритом.

Переваги сучасних забудов

Будівельна палітра сьогоднішнього Львова, монолітно-каркасна, то є старанне поєднання сучасних стилів із багатим надбанням минулих поколінь. В цій технології є багато вагомих переваг. Термін служби такого будинку може бути від 150 до 300 років. Для продовження житлового циклу монолітні будинки легше реконструювати.

Конструктивні його особливості гарантовано витримують восьми бальні землетруси. А це, треба зауважити, дуже сильні поштовхи. Кожен монолітний будинок має свій фасад, його стіни можуть бути з різних матеріалів – цегли, бетону, таке інше. Головною перевагою вважається вільне квартирне планування та можливість об’єднання декількох квартир в одну.

Беручи з минувшини найкраще, талановиті та креативні зодчі створюють яскраві перлини. Саме це й допомагає місту утримувати високий рівень. Воно по праву було та залишається досконалим поєднанням найкращих архітектурних стилів, що створюють розкішну атмосферу та неперевершений шарм.