Основне, що може дати мама в перші місяці народження малюка - догляд та захист. Крихітка дуже потребує того, щоб його оточили турботою, ласкою і увагою. Щоб малюк відчував себе добре, перш за все доведеться подбати про комфортне для нього спальне місце. Іноді для цієї мети використовують люльку, а ліжечко купують дещо пізніше. Однак цілком можливо відразу укладати дитину в ліжечко. Потрібно тільки захистити дерев'яні поверхні чимось м'яким, щоб малюк випадково не травмувався. Щоб не ламати собі голову, придбайте нащі бортики на сайті warmo.com.ua, які спеціально створені для цієї мети. З ними сон крихітки стане комфортним та абсолютно безпечним.

Крім того, що м'які бортики вбережуть новонароджене немовля від можливої травми, вони ще надійно захистять його від протягів, зроблять його сон більш комфортним і приємним. Борти слід залишити і потім, коли дитині буде вже кілька місяців. У цей період малюк стає більш рухливим, а тому небезпека отримання ним травми тільки збільшується. Так що бортики дуже навіть знадобляться. Їх можна залишити практично до 3 років, можливо навіть довше. У такому ліжечку дитина зможе відчувати себе дуже затишно і буде охочіше засинати.

Якими повинні бути бортики?

Перш за все слід пам'ятати, що маленькі дітки активно реагують на будь-яку синтетику, тому бортики для ліжечка повинні бути виготовлені з натуральних матеріалів. Зате в середині в якості наповнювача цілком можливо використовувати синтепон. Цей матеріал прекрасно витримує прання, так що бортики можна буде періодично прати, позбавляючи їх від пилу, що накопичився.

При виборі потрібно неодмінно враховувати розміри ліжечка. Краще, якщо бортики можуть повністю захистити малюка від жорстких поверхонь. Так він не вдариться під час ігор головою, а його ручки і ніжки не застрягнуть між перекладинами. Висота пропонованих бортиків може варіювати від 40 до 60 см. Можливо, варто вибрати більш високий варіант бамперів, оскільки вони забезпечать надійніший захист. Втім, це вирішувати батькам. Потрібно також звернути увагу на колір бортиків. Не варто купувати занадто яскраві вироби, оскільки вони можуть зробити малюка надмірно збудливим.