Килим та ковролін – матеріал для підлоги, упакований у вигляді рулону. Використовують його для підлоги в офісах, готелі та багатьох інших місцях. Цей матеріал застосовують також і в будинках, квартирах – у спальні, дитячій кімнаті чи у вітальні. Візерунки матеріалу різноманітні. Те, що його випускають у вигляді рулону, має великий плюс, тому що він покриває всю поверхню підлоги того чи іншого приміщення. Килими в вітальню на сайті компанії "Килимовий квартал" ви можете вибрати з найширшого асортиментного ряду. Інтернет-магазин пропонує дуже якісні килимові вироби за доступною вартістю. Привітний консультант допоможе вам визначитися з вибором ковроліну під той чи інший інтер'єр у вашому приміщенні.

Як правильно вибрати килим?

Вартість цього матеріалу залежить, з чого він зроблений, і його якості та щільності. В основному виготовляють з вовни, пропілену або нейлону. Нейлон дає ковроліну довгий вигляд, форму і практично не зношується, тому його застосовують в офісі. Але килимове покриття - дуже дорогий матеріал, тому не кожен може собі його дозволити. Тим не менш, економити на якості в жодному разі не варто. Довіряйте авторитетним виробникам. А вибираючи вовняні килими ви робите внесок у екологію, яка в сучасному світі дуже важлива.

Існує кілька його видів: виробляти його можуть трьома способами:

  • прошивають голкою;
  • пробивають голкою на спеціальному верстаті;
  • тчуть його з тканини.

Перший вид - вид, який прошивають голкою - спосіб полягає в тому, що спеціальна машина має велику кількість голок, які прилягають щільно один до одної і гак, який знаходиться на іншій стороні, захоплює нитку і виходить петелька. Таким чином, гак або залишає петельку цілою і невидимою, або ріже її на дві частини і виходить ворсистий килим.

Другий вид пробивають голкою на верстаті, який має голки із зазубринами по всьому периметру. Переміщаючись то вгору, то вниз, ці зазубрини переплутують нитки, і виходить дуже щільне полотно.

Третій вид - він коштує дуже дорого, тому що нитки переплутуються між собою, і утворюється найстійкіший і найміцніший матеріал. У такому виготовленні виходить полотно із різною довжиною ворсу.

Вибираючи килимове покриття, ви повинні звернути увагу на те, чи пасуватимуть його кольори до дизайну інтер'єру приміщення, у якому ви плануєте його застелити. Якщо сумніваєтеся, краще звернутись до спеціаліста.

Джерело: Килимовий Квартал.