Є кілька варіантів утеплювача, які використовують для утеплення фасадів. Львів - одне з міст, в якому найчастіше для цієї цілі використовують пінопласт. Ще один варіант, який відрізняється хорошими експлуатаційними властивостями - мінеральна вата. Щоб вибрати варіант під конкретний проект потрібно враховувати загальні рекомендації, які сформувалися на основі багаторічного досвіду майстрів та спостереження за вже готовими проектами.

Критерії вибору матеріалу для утеплення фасадів у Львові

  • Високі теплоізоляційні показники.
  • Невелика вага.
  • Паропроникність.
  • Декоративне оздоблення.
  • Довговічність.
  • Пожежа безпека.
  • Доступна ціна.

Теплоізоляційні показники залежать від товщини утеплювача, щільності. Мінеральна вата має більшу товщину ніж пінопласт, вона краще тримає тепло, але менш стійка до вологи. Якщо під час монтажу неправильно провести обробку, то в мінвата відсиріє. Якщо підібрати пінопласт, то він має бути щільним. При натисканні не тріскати. Неякісний матеріал легко розривається навіть при найменшому механічному впливі.

Якщо порівнювати пінопласт і мінеральну вату, то остання важча. Пінополістирол має меншу вагу, тому створює мінімальне навантаження на стіни. Паропроникність матеріалів забезпечує відсутність конденсату і накопичення вологи під різними шарами матеріалу. Волога з приміщення вільно виходить, тим самим збільшується експлуатаційний ресурс матеріалів.

Поверх пінопласту або мінеральної вати встановлюється сітка, клей. Далі поверхня обробляється декоративною штукатуркою, фарбою. Сумісність з різними типами матеріалів є однією з важливих особливостей утеплювача. Експлуатаційний ресурс вимірюється десятками років. Але лише при умові дотримання технології та якісного виконання робіт.

Пожежна безпека матеріалів

Для утеплення фасадів у Львові потрібно використовувати утеплювачі з низькою горючістю. Цей показник має бути низьким. Пінопласт легко загорається, тому для безпеки його обробляють спеціальними ґрунтовками. Мінеральна вата не підтримує горіння, тому є більш безпечною, ніж пінопласт. При утеплені багатоповерхових будинків роблять обв’язку вікон мінеральною ватою, монтують шар цього матеріалу між поверхами, щоб вогонь не розповсюджувався. Утеплення фасадів у Львові проводиться з дотриманням усіх технологічних норм, що дозволяє забезпечити тривалу експлуатацію без проблем.