Питанню оформлення робочого простору на кухні багато господарів приділяють особливу увагу. Для кухні в будинку, квартирі або офісі нерідко вибирають практичну та надійну продукцію. Такою й стає стільниця з камню. Для виробництва використовують сучасний кварцовий агломерат. У його складі кварц та поліефірні смоли, а також невелика кількість пігменту й крихти натуральних матеріалів. Покупці зможуть підібрати продукцію потрібного відтінку, форми та розміру. При виборі звертають увагу не тільки на розмір та форму стільниці, але й на її стильове оформлення, колірне рішення.

стільниця з камню

Як підібрати ідеальну стільницю для кухні?

Щоб правильно підібрати стільницю, необхідно виміряти кухонну зону або гарнітур, стіл, куди буде вбудовуватися поверхню. Особливу увагу приділено й іншим параметрам:

  • Колір штучного каменю може бути будь-яким, але, крім традиційних темних й світлих відтінків, можна зустріти яскраві варіанти. Вони зможуть стати невід'ємною частиною сьогоднішніх сучасних інтер'єрів.
  • Для меблевих фасадів бежевого кольору, чудово підійде стільниці насичених, білих тонів, для дерев'яних фасадів й чорних – світлі та білі моделі.
  • Можна зустріти стільниці величезною кількістю включень: на них менше помітні різні пошкодження й плями. Виходячи з цього, цей варіант буде ідеальним для облаштування кухні, де багато й часто готують.
  • Займаючись вибором кольору для своєї стільниці, слід керуватися не тільки розмірами приміщення, але також й кольором інших предметів меблів: тумби, кухонного гарнітура та таке інше. Якщо кухонні меблі має білі фасади, то поверхня може бути й світлою або чорною, нерідко обирають навіть дуже яскраві.

Тепер слід зазначити про те, якщо у дизайні передбачається застосування великих за розміром стільниць вигнутих форм, то краще вибрати кварцевий камінь. Він допоможе зробити установку без швів. Стільниця з камню є довговічним виробом.

Якому стилю віддати перевагу?

При виборі звертають увагу ще й на стиль, який може бути:

  • Класичний – виріб зі штучного аналогу мармуру або малахіту. Як декор виступить різьблення.
  • Ампір вимагає чітких форм, позолоти, бронзової фурнітури.
  • Бароко притаманні світлі відтінки мармуру, округлі обриси, декоративні елементи у вигляді невеличкого листя.
  • Скандинавський стиль виграє при покупці моделі стриманого дизайну з каменю білого кольору.
  • Для стилю прованс рекомендується вибрати виріб з кришкою граніту або пісковика.

Простір, оформлений за принципами напрямку лофт, прикрасить кам'яний кухонний стіл з чорного граніту.