Паркан-жалюзі - це досить нове рішення на ринку, і саме його новизна якраз і говорить про те, що даний варіант огорож можна вважати кращим серед всіх інших різновидів металевих парканів. Кожна новинка створюється сьогодні з метою ще більше вдосконалити попередні рішення, і паркан жалюзі в цьому випадку - не виняток.

Що робить його оптимальним для огородження територій в приватному і комерційному будівництві?

Перш за все - сама конструкція. Паркан-жалюзі є секційним, кожна секція являє собою каркас з металевої профільної труби з металевими ламелями, які розташовані по горизонталі.

Плоскі штахети приварені до каркаса трохи під кутом, таким чином полотно зовні нагадує зафіксовані в одному положенні жалюзі. Між ламелями є невеликий просвіт, такий, щоб давати можливість вільно проходити сонцю і повітрю, але достатній для надійного захисту від сторонніх очей.

Ламелі виготовлені з оцинкованої листової сталі, покритої кольоровим полімером або порошковою фарбою. На виробництві можна надати готовим секціях будь-який колір по палітрі RAL, що дозволить створити гармонійне поєднання з фасадом або покрівлею будинку. Основою паркану-жалюзі служить надійний стрічковий фундамент і опорні стовпи, металеві або комбіновані - з цегли, каменю з металевою серцевиною, до закладних якої приварюються секції. Конструкція виходить жорсткою, міцною, довговічною.

Отже, чим паркан жалюзі кращий за інші види металевих парканів?

  • Він підходить для болотистих і занадто вологих ґрунтів, яким обов'язково необхідне сонячного світла і циркуляція повітря. Для ділянок з насадженнями така конструкція також є більш кращою, на відміну, наприклад, від суцільного полотна огорожі з профнастилу або секційного бетонного паркану.
  • Забезпечує хороший захист від сторонніх поглядів. Паркани з металевого прута, кованого металу, металевої сітки не вкриють від цікавих поглядів і погано підходять для приватного житлового будівництва. Якщо ви не хочете бути на виду, кращої конструкції не придумати. При цьому, сонце і повітря крізь полотно все ж проникають, а також забезпечується огляд вулиці з боку будинку.
  • Демонструє високу міцність і антивандальні якості. Ламелі з додатковим профілюванням не гнуться, не ламаються навіть при сильних ударах. Паркан жалюзі стане надійним захистом від проникнення: він досить високий, а ламелі можна пошкодити, тільки скориставшись потужними електричними ножицями по металу. Жорстка конструкція рами і горизонтальні ламелі на монолітному фундаменті відмінно протистоять навіть сильним вітровим навантаженням. Інші види огорожі виглядають менш захищеними і без фундаменту мають слабку конструкцію.
  • Зовнішня привабливість. Традиційні металеві паркани з вертикальним полотном виглядають нецікаво, у них простий, часто примітивний вигляд. Особливо це стосується огорож з сітки або прутка. Паркан-жалюзі з ламелей виглядає дуже респектабельно, стильно і об'ємно, ви переконаєтеся в цьому, якщо подивитеся фото. Технології обробки і фарбування металу дозволяють надати ламелям цікаву текстуру, гладку або шорстку, зернисту.
  • Різноманіття кольорів. Колір ламелей може бути будь-який, наприклад, від простого червоного до будь-якого його відтінку - винний, бордо, вишня, можливо створити покриття з градуйованим кольором і надати ламелей візуальний обсяг. Можна виготовити паркан з забарвленням під дерево.
  • Не вимагають догляду. Паркан-жалюзі не втрачає свого первинного зовнішнього вигляду протягом усього терміну служби. Оцинковування сталі і обробка полімерами надійно захищає від корозії, технологія монтажу передбачає збереження цілісності покриття. Такий паркан не потрібно фарбувати і покривати захисними речовинами. Це означає, що вам не будуть потрібні додаткові витрати на обслуговування.
  • Легкість монтажу. При наявності готового фундаменту огорожа монтується на ділянці дуже швидко. Готові секції доставляються на ділянку і монтуються на опорні стовпи без використання складного обладнання.
  • Ціна паркану жалюзі залишається більш доступною в порівнянні з огорожами з цегли, каменю, дерева.
  • Металевий паркан жалюзі є вогнестійким, що важливо, якщо експлуатація огорожі в сухий місцевості з жарким кліматом і ймовірністю виникнення пожеж.
  • Ті, хто вже встановив у себе на ділянці паркан-жалюзі серед інших якостей називають також хорошу звукоізоляцію. Ви обов'язково оціните таке рішення, якщо у вас галасливі сусіди, або поруч розташована автомагістраль, підстанція, виробництво, дитячий майданчик чи школа.

Якісний, правильно встановлений паркан-жалюзі довгі роки буде радувати вас бездоганним зовнішнім виглядом і невибагливістю, стане надійним захистом від будь-яких загроз і підкреслить ваш статус серед сусідів.