Макаруни - делікатні, легкі печива з білків, мигдалю та цукрової пудри. Вони мають тонку хрустку оболонку і ніжний центр. Вони склеюються досить стійкою начинкою. Макаруни не важко готувати тим, хто вже освоїв це мистецтво. Вони робляться швидко і насправді завжди однакові. Змінюються лише колір використовуваного барвника та начинка всередині. Ви можете замовити Львівські макаронс і переконатися у тому, що цей десерт насправді смачний.

Щоб навчитися їх готувати потрібно багато терпіння і часу. Не здавайтеся після перших поразок. Макаруни люблять бути примхливими, особливо ті, що готуються на французькому безе, хоча вони готуються досить просто, та вимагають акуратності.

Давайте розглянемо процес приготування макарунів, та кілька порад, щоб уникнути помилок.

Інгредієнти

Мигдальне печиво складається з білків, мигдалю і цукрової пудри. Білки слід відокремити від жовтків за 2-3 дні до приготування макарунів і зберігати (накрити) в холодильнику. Перед початком роботи потрібно попередньо вийняти білки з холодильника, щоб вони знаходилися при кімнатній температурі.

Мигдаль слід подрібнити і очистити від шкірки, щоб вони мали приємний, чистий колір, незалежно від того, білі вони або забарвлені харчовими барвниками. Подрібнений очищений мигдаль можна придбати в магазині або приготувати в домашніх умовах. Найпростіше купити - тоді, звичайно, буде менше роботи. Якщо хтось хоче їх приготувати в домашніх умовах, то спочатку покладіть цілий мигдаль в миску і залийте окропом. Залиште на 5 хвилин. Потім очистіть мигдаль, видавивши його пальцями. Шкірка після закипання окропом повинна добре відійти. Мигдаль слід очистити дуже ретельно. Якщо шкіра не хоче легко відходити, знову залийте їх окропом, і почекайте 5 хвилин. Очищений мигдаль слід висушити на тканині і сушити в духовці близько 10 хвилин при 120° С. Після охолодження його потрібно подрібнити в борошно і знову просушити в духовці близько 10 хвилин при 120° С. Залиште охолонути. Весь процес приготування в домашніх умовах, як бачите, дуже трудомісткий, тому краще придбати готовий мелений очищений мигдаль.

Важливо змішати мелений мигдаль з невеликою кількістю цукрової пудри і знову подрібнити, потім просіяти через ситечко, щоб мигдально-цукрова суміш була пухкою, як борошно. Макаруни навіть з невеликими шматочками мигдалю не гладкі і виглядають непривабливо.

Ви можете додати до макарунів трохи харчових барвників, щоб надати їм колір. Для цього найкраще підходять порошкові або пастові барвники. Рідких барвників краще уникати, оскільки вони можуть розріджувати масу. Можна додатково додати кілька крапель рідкого барвника, щоб отримати пастельний колір.

Спосіб приготування

Макаруни можна приготувати на французькому або італійському безе. Мигдальне печиво на французькому безе (з додаванням цукрової пудри до збитої білкової маси) готується простіше, але вимагає більшої уваги та акуратності. Мигдальне печиво в італійському безе складніше готувати, оскільки потрібно зрообити цукровий сироп при потрібній температурі. Правильна температура є визначальною для успіху випічки. Макаруни на італійському безе більш стійкі, менш крихкі, але при цьому делікатні.

Змішування

Змішування отриманої білково-мигдальної маси дуже важливе. Захоплення моменту, коли маса матиме правильну консистенцію - це найважчий етап підготовки. Відразу після поєднання збитих білків з мигдалем і цукровою пудрою маса густа і її слід додатково перемішувати, поки вона не бузде стікати зі шпателя. Масу слід змішати силіконовим шпателем знизу вгору і від краю чаші всередину. Готова маса не може бути занадто густою або занадто тонкою. Якщо вона буде перемішуватися занадто довго, макаруни вийдуть занадто плоскими.

Формування

Масу слід перенести в рукав кондитерського виробу з з розміром отвору 7-10мм. На підготовлену форму для випічки, вистелену папером для випічки або силіконовим килимом, вичавіть масу з рукава, створивши кола діаметром близько 3 см. Після формування макарунів кілька разів постукуйте (важливо позбутися від повітряних бульбашок у макарунах і зробити їх поверхню гладкою).

Відпочинок

Готовий лист з макарунами потрібно залишити висохнути. Утвориться тонка скоринка, яка після випікання стане хрусткою, а внизу утвориться оболонка. Цей час може змінюватися залежно від вологості. Найчастіше це займає приблизно від 20 до 60 хвилин. Десерти готові до випікання, коли після акуратного дотику кінчиком пальця поверхня макарунів не буде прилипати до нього.

Час випічки

Макаруни потрібно випікати близько 15 хвилин при 14° С, переважно з функцією гарячого повітря. Час і температура можуть дещо відрізнятися в залежності від духовки, тому слід стежити за макарунами під час випікання. Вони не повинні стати коричневі. Після випікання залиште макаруни для охолодження і лише після цього зніміть форму для запікання.

Зберігання

Готові макарони перекласти будь-якою начинкою. Важливо, щоб вона була стійкою і макаруни не «розходилися». Начинка не повинна занадто швидко розм’якшувати макаруни.

Макаруни можна зберігати в закритій ємності в холодильнику приблизно 3-7 днів залежно від начинки.

Макаруни також можна щільно упакувати і заморозити. Перед споживанням їх слід вийняти з морозилки і поставити упакованими в холодильник на ніч для відтавання. Після відтавання їх слід вживати протягом 24 годин.