Професійні спортсмени не припиняють тренування протягом року. Для комфортних та безпечних тренувань взимку надворі необхідне утеплене спортивне екіпірування, що складається з трьох шарів. 

Детальніше про вибір теплого спортивного одягу для зими нам розповіли представники магазину Sport Hunter, де можна придбати екіпірування для різних спортивних активностей.

Перший шар: базовий

У холодну пору року під спід обов’язково потрібно одягати термобілизну, а саме кальсони та джемпер з бабавняної тканини з домішками вовни мериноса. Такий склад матеріалу надійно захищає тіло від переохолодження та дозволяє комфортно виконувати не інтенсивні вправи, займатися ходінням, зарядкою, фітнесом на холоді.

Проте надто активні тренування у котоновому одязі проводити не можна. Для бігу краще вибрати термобілизну зі змішаних тканин з домішками синтетики, яка виводить вологу назовні та “дихає”. адже натуральна бавовна просто вбирає піт - тіло в ній пріє.

Чим термобілизна краща за білизняну майку

На думку консультантів Sport Hunter, основні переваги термоодягу такі:

  • термобілизна не лише зігріває, але й підтримує комфортну температуру, зберігаючи тепло тіла;

  • має анатомічний крій без зайвих складок та швів;

  • зручно носити під звичайним повсякденним одягом - термокомплект неначе “друга шкіра”.

Шар для утеплення

Поверх термобілизни зазвичай одягають теплий спортивний одяг - толстовку, кофту на блискавці, джемпер, дутий жилет. Це допомагає максимально зберегти тепло всередині, тому осінній спортивний одяг здебільшого на флісі, з горловиною та довгими рукавами.

Верхній одяг

Зимовий одяг для спорту - це куртки на пуху чи синтепоні. Поверхня куртки здебільшого з вологостійкої мембрани чи поліестеру, які найкраще протистоять вітру, дощу та морозу. 

Сучасні бренди виготовляють одяг відповідно до температурного режиму. Є пуховики для клімату за -20° С, є вітровки на синтепоні, у яких комфортно при -10° С. Для тривалих прогулянок на вулиці необхідно обирати подовжені моделі з капюшоном та внутрішніми манжетами на рукавах.

А от штани чи брюки-карго, які також відносять до верхнього одягу взимку, обирають з водонепроникної тканини. Зручно, коли на штанах є багато кишень для дрібничок - ключів, навушників тощо.

Теплі аксесуари

Взимку обов’язковими складниками спортивного наряду є шапка, шарф, утеплені гольфи та рукавиці. Вони запобігають обмороженню кінцівок, вух та шиї.

Може здатися, що зимове екіпірування атлета виглядає як капуста, але це правильно. Завдяки трьом шарам одягу людині комфортно під час перебування на вулиці при мінусових температурах. 

За необхідності, спортсмен може додати ще один шар форми або, навпаки, зняти середній шар, якщо стало занадто тепло.